Nova skakalna prvaka sta Rok Justin in Ema Klinec

V Kranju je danes padel zastor nad tekmovalno sezono skakalcev in skakalk z državnim prvenstvom. Državna prvaka sta postala Rok Justin in Ema Klinec.


Ema Klinec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ob odsotnosti nekaterih reprezentantov, Petra Prevca, Jerneja Damjana, Tilna Bartola, Roberta Kranjca in Jurija Tepeša, je danes v Kranju pod žarometi potekalo državno prvenstvo za člane in članice. Prvega naslova v karieri se je razveselil član kluba organizatorja prvenstva, SSD Stol, Rok Justin, ki je skočil 103.5 in 107.5 metrov, zbral pa je 251,3 točk. Srebro je osvojil Žak Mogel s 102.5 in 107.5 metri ter 247,5 točkami, bron pa Žiga Jelar s 102.5 in 108.5 metri ter 244,8 točkami. Lanski prvak Timi Zajc je tokrat ostal tik pod odrom za zmagovalce. Po tekmi je novopečeni prvak povedal: “Zelo sem zadovoljen. Po dolgem času in veliko vloženega truda v skoke mi je vendarle uspelo. Temu sem posvetil veliko časa in končno mi je uspelo postati članski državni prvak. To je super! Dober občutek!

Med dekleti je naslov prepričljivo s 105 in 109 metri ter 258,2 točkami ubranila Ema Klinec, srebro je osvojila Maja Vtič z 98.5 in 102.5 metri ter 224,3 točkami, bron pa Urša Bogataj s 97.5 in 99 metri ter 217,2 točkami. Druga najboljša skakalka na svetu v minulem poletju je po tekmi povedala: “Včeraj sem na treningu naredila res vrhunski zadnji skok in to mi je bil danes največji izziv – to ponoviti. Kljub suvereni zmagi tega nisem ponovila, čeprav je bil finalni skok super, a ni bil tisti, ki ga še lahko naredim. Vesela sem, da kljub vsemu še ostajajo rezerve.

Po posamičnih preizkušnjah je sledila še tekma mešanih parov, ki jo je dobila prva ekipa SSK Ilirije v postavi Špela Rogelj, Matija Vidic, Urša Bogataj in Lovro Kos, drugo mesto je odšlo v Velenje, katerega so zastopali Nika Vetrih, Vid Vrhovnik, Jerneja Brecl in Aljaž Osterc, tretje pa v Kranj, skakali so Silva Verbič, Nejc Dežman, Katja Markuta in Žiga Jelar.


Rezultati: Člani
Rezultati: Članice
Rezultati: Mešana ekipna tekma


Leave a Comment