Nova zmaga Lindsey Vonn, Tini Maze vrhunsko 4. mesto

V švicarskem St. Moritzu so se dekleta pomerila v klasičnem smuku. Spet je bila prepričljivo najhitrejša Američanka Lindsey Vonn, ki se je veselila že svoje osme zmage v letošnji sezoni. Na drugo mesto se je povzpela Maria Hoefl-Riesch, ki si je nabrala že skoraj sekundo in pol zaostanka. Z odlično vožnjo je na tretje mesto prismučala Tina Weirather iz Lihtenštajna.


Lindsey Vonn [foto: FIS]

Tini Maze zgornji del smukaške proge ni ustrezal, zato si je nabrala precejšen zaostanek. Vožnjo pa je nato stopnjevala in v srednjem tehnično bolj zahtevnem delu proge veliko pridobila. Ob prihodu v cilj je za takrat vodilno Weiratherjevo zaostala le za 23 stotink. Pričakovano je svoje delo najbolje opravila 27-letna Američanka, ki je konkurenco pustila daleč za seboj. S tem je še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki zdaj znaša že 352 točk. Trdno zasidrana na drugem mestu pa ostaja Mazejeva.

Na startu pa so bile še tri slovenske predstavnice. Kot 23. se je na progo pognala Ilka Štuhec, takoj za njo pa Maruša Ferk. Štuhčeva se je bolje znašla in se uvrstila na 18. mesto, Ferkova pa je bila na koncu uvrščena na 28. mesto. Vanja Brodnik, ki je startala kot zadnja, je odstopila.

Trener Andrej Možina je po tekmi spregovoril o nastopih Štuhčeve in Ferkove: “Z rezultatom Ilke smo absolutno zadovoljni. Zopet je bila hitra v zgornjem delu, pa tudi spodaj je bilo bolje kot včeraj. Iz vožnje v vožnjo ji gre bolje. Maruša je imela nekoliko počasne smuči v zgornjem delu, potem pa je nekoliko na silo odpeljala spodaj, saj se je zavedala, da ni bila najhitrejša na začetku. Kljub temu je 28. mesto v redu.

Jutri dekleta v St. Moritzu čaka še ena kombinacija. Spet lahko pričakujemo vrhunsko uvrstitev Tine Maze.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Smuk (ž)


Leave a Comment