Nova zmaga za Tino Maze


Tina Maze je slavila novo zmago [foto: GEPA]

Najboljše smučarke sveta so se pomerile na prvi izmed dveh superkombinacijskih preizkušenj letošnje sezone svetovnega pokala. Tekmo je gostil švicarski St. Moritz, kjer se je temperatura spustila krepko pod ničlo, za točke pa se je borilo 58 tekmovalk, med njimi tudi tri slovenske predstavnice.

Prva od teh se je na pot po superveleslalomski progi Engiadina podala Tina Maze s startno številko 22, njen cilj pa je bil premagati čas 1:19.11, ki ga je postavila Nemka Maria Hoefl-Riesch. Naša smučarka je z nastopom opravila odlično, predvsem v zgornjem in srednjem delu proge. Na tretjem vmesnem času je imela pred Nemko že 37 stotink prednosti, ki pa se je na poti do cilja nekoliko zmanjšala. Vseeno je ob koncu nastopa zasedla prvo mesto s petimi stotinkami naskoka.


Na slalomu je bila najhitrejša Tina Maze [foto: GEPA]

Pred Hoefl-Rieschevo se je nato uvrstila Švicarka Lara Gut, ki je za Tino zaostala le stotinko sekunde, Američanka Lindsey Vonn pa je zasedala četrto mesto in zaostajala 27 stotink. Ilka Štuhec je nastopila 34. po vrsti in za reprezentančno kolegico zaostala 2,18 sekunde, medtem ko je Vanja Brodnik s številko 44 zaostala 3,38 sekunde. Ilka je po koncu superveleslaloma tako zasedala 32., Vanja pa 42. mesto.

Tekmovalke je na slalomskem delu tekme pričakala nekoliko slabša vidljivost na progi Corviglia. Pred nastopom najboljših petih po superveleslalomu sta prvo mesto zasedali Avstrijki Nicole Hosp in Kathrin Zettel. Ti dve smučarki sta na koncu prišli na stopničke, le da na drugo in tretje mesto.


Do točk je prišla tudi Vanja Brodnik [foto: GEPA]

Po slabših vožnjah Julie Mancuso, Hoefl-Riescheve in Gutove ter po odstopu Vonnove je nastopila Tina in ponovno dokazala, da je ta trenutek najboljša smučarka sveta. Najboljši čas je dosegla tudi na slalomu, ugnala Hospovo za kar 88 stotink sekunde in tako prišla do druge superkombinacijske zmage v svetovnem pokalu, tretje v tej sezoni. Do točk je uspelo priti tudi Ilki, ki je z 22. časom slaloma zasedla 24. mesto, Vanja pa je bila z 21. časom 28.


Avstrijke se sprašujejo kako ugnati Tino Maze [foto: GEPA]

Trener hitrih disciplin Andrej Možina je po tekmi spregovoril o nastopih Ilke in Vanje: “Superveleslalom je bil veliko bolj pozitiven kot v Lake Louisu. Obe sta bili bolj odločeni in prikazali dinamični vožnji, tako da je bil zaostanek bistveno manjši kot na prejšnji tekmi. Z obema sem zadovoljen. Tudi na slalomu nam je končno uspelo, saj smo lani, z izjemo Maruše, celo sezono lovili superkombinacijske točke. Zdaj bomo imeli najmanj eno več na startu te discipline. Ilka je na superveleslalomu v zgornjem delu naredila večjo napako, tako da ima zagotovo še nekaj rezerv za jutrišnji nastop. Napadali bomo za uvrstitev med točke.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment