Novi predsednik SZS je Primož Ulaga


Primož Ulaga je novi predsednik SZS [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V večernih urah je v dvorani Mercurius Siti teatra v BTC-ju potekala izredna skupščina Smučarske zveze Slovenije – Združenja smučarskih panog.

Po otvoritvi skupščine je sledila potrditev zapisnika skupščine z dne 3. julija 2012, seznanitev z odstopno izjavo predsednika SZS, nato pa razrešitev starih ter potrditev novih članov nadzornega odbora SZS. Novi člani so postali Matjaž Kranjc, Dejan Ladič, Viktor Vauhnik, Drago Bahun in Gregor Pilgram. Peta točka dnevnega reda je za tem prinesla potrditev sprememb statuta.

Nato smo spremljali predstavitvi kandidatov za predsednika SZS – Tomaža Kunstlja in Primoža Ulage. Predstavitvam programov je sledilo glasovanje, ki je za novega predsednika z dvoletnim mandatom, določilo Primoža Ulago. Prejel je 179 glasov, medtem ko jih je protikandidat zbral 75. S tem je po Danilu Douganu, Niku Belopavloviču, Janezu Kocijančiču, Janezu Zajcu, Stanislavu Valantu in Tomažu Lovšetu postal sedmi predsednik SZS.

Najprej si želim pregledati finančno stanje Smučarske zveze Slovenije. Ne rečem, da bom to storil že prvi delovni dan, a v naslednjih dneh bi želel izvedeti vse o stroških, pogodbah in plačah,” je po izvolitvi dejal Ulaga ter napovedal, da je polovični mandat, ki bo trajal 16 mesecev, dovolj dolg za uresničitev zastavljenih ciljev: “16 mesecev je dovolj časa, da se zgodijo spremembe. Ob podpori izvršilnega odbora SZS in ob upoštevanju statuta se bodo uresničili moji cilji. S pravimi kadri in veliko dobre volje bo to hitro izpeljano.

Ulaga je po uspešni karieri smučarskega skakalca odšel v podjetniške vode. Nekaj časa je bil nordijski direktor ter pozneje poslovni direktor nordijskih disciplin, direktor trženja SZS, končal pa kot zunanji sodelavec.

Leave a Comment