Novo priznanje za Petro Majdič


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Petra Majdič, ena naših najboljših športnic, ki je letos zaključila tekmovalno kariero, še naprej ostaja v športu. Iz Loussane je prišlo v teh dneh namreč obvestilo, da jo je Mednarodni olimpijski komite (MOK) izbral za eno izmed športnic in športnikov najvišjega razreda, ki bodo sodelovali na 1. zimskih Mladinskih olimpijskih igrah Innsbruck 2012. Vključena bo v program iger, v program kulture in izobraževanja kot ena izmed vzornic – athlete role model. Mladim športnikom iz celega sveta bo, tako kot nekateri drugi izbrani športniki svetovne kakovosti, pomagala z nasveti, jih usmerjala, navduševala in spodbujala.

S tovrstnimi aktivnostmi so se že srečali mladi športniki, ki so leta 2010 sodelovali na 1. Mladinskih poletnih igrah v Singapurju. Tam so jih sprejeli športniki kot so Usain Bolt, Sergej Bubka, Yelena Isenbajeva in nekateri drugi. Glede na vsa znana in poznana imena je tako izbor Petre Majdič še toliko bolj pomemben .

Omenimo še eno športnico, ki bo vključena v program Mladinskih olimpijskih iger Innsbruck 2012. To bo rokometašica Lea Medvešek, ki je bila izbrana za mlado ambasadorko. Njene naloge bodo usmerjene v program Mednarodnega olimpijskega komiteja za promocijo olimpijskega gibanja in olimpijskih vrednot odličnosti, prijateljstva in sodelovanja.

vir: OKS

Leave a Comment