NT: Novoletno tekmo bo odprl Peter Prevc


Peter Prevc [foto: GEPA]

Vsi štirje slovenski smučarji skakalci so se uspešno prebili skozi zadnje kvalifikacije v letu 2010 na novoletno tekmo v Garmisch-Partenkirchnu. Najboljši je bil danes Robert Kranjec, najdaljši pa Peter Prevc.

Smučarji skakalci so že po navadi eni zadnjih športnikov na svetu, ki svoje moči merijo na zadnji dan leta, ki se poslavlja. Tako je bilo tudi danes, ko so se v Garmisch-Partenkirchnu pomerili v kvalifikacijah za drugo tekmo novoletne turneje, že 59. po vrsti. In znova so bile kvalifikacije uspešne za vse štiri slovenske skakalce, ki so se tako prebili na novoletno tekmo jutri ob 13.45 uri.

Kot prvi si je pot na jutrišnjo tekmo tlakoval Primož Pikl, ki je bil nekaj časa še v “čakalnici” a na koncu se je izšlo z zadnjim mestom med kvalifikanti. Jurij Tepeš je ob svojem nastopu in skoku dolgem 127 metrov prevzel vodstvo in gledalcem pred TV sprejemniki namenil palec, obrnjen navzgor. Tudi tretji naš, Robert Kranjec, je bil brezkompromisen. Skočil je 129.5 metrov in se s tem zavihtel še višje od Tepeša, na trenutno tretje mesto, prehitela sta ga le domačin Michael Uhrmann in Finec Anssi Koivuranta. Kranjec je na tretjem mestu vztrajal tudi ob skoku zadnjega našega, Petra Prevca. Najmlajši naš je potegnil najdlje – do 132 metrov, a je imel nekaj pomoči vzgonskega vetra, tako da se je uvrstil na trenutno deseto mesto, dve desetinki pred Tepeša. Brez težav ob doskoku bi Prevc končal še višje. Same kvalifikacije je dobil Anders Jacobsen, ki je skočil 137.5 metrov pred Martinom Kochom in Pavlom Karelinom.

Končne uvrstitve naših v kvalifikacijah so bile naslednje – Kranjec 16., Prevc 26., Tepeš 27. in Pikl 49. Kvalifikacijsko serijo je tokrat izpustil le zmagovalec Oberstdorfa, Thomas Morgenstern. V prvi seriji, ki se prične prvi dan prihodnjega leta ob 13.45 uri imajo naši orli naslednje nasprotnike: Prevc bo izzival Denisa Kornilova, znova v prvem paru na tekmi, takoj za njim bo skakal Tepeš proti Kamilu Stochu, Kranjec bo izzvan s strani Martina Schmitta, Pikl pa bo izzival Jacobsena. Prvi med vsemi bo tako v letu 2011 svojo nalogo v svetovnem pokalu opravil prav naš mladi Peter Prevc.


Rezultati: Novoletna turneja .: Ga-Pa :. Kvalifikacije


Leave a Comment