NT: Slovenski orli zanesljivi na Bergislu


Bjoern Einar Romoeren [foto: Klemen Zibelnik]

Za slovenskimi skakalci so najuspešnejše kvalifikacije na 59. Novoletni turneji. Najboljši je bil Jurij Tepeš, ki sta mu tesno sledila Robert Kranjec in Peter Prevc. V vlogi izzivalca bo jutri le Primož Pikl.

Slovenski smučarji skakalci so z odliko opravili s tretjimi kvalifikacijami na novoletni turneji v Innsbrucku. Najboljši je bil tokrat Jurij Tepeš (123.5 metrov), ki je za desetinko točke ugnal Roberta Kranjca (123.5 m) in še za dodatne 0,4 točke Petra Prevca (121.0 m). Zanesljivo se je na tretjo tekmo turneje uvrstil tudi Primož Pikl s 117.5 metri. Najboljši kvalifikant je bil s 129.5 metri Norvežan Björn Einar Romören, ki je zbral 132,7 točk. Današnje kvalifikacije so bile usodne za nemškega asa, Martina Schmitta, med skakalno smetano pa se je po poškodbi pred slabim mesecem dni vrnil Gregor Schliereznauer. Jasno je tudi, da v nadaljevanju sezone ne bomo več videli Finca Villeja Larinta, ki si je včeraj pri padcu v Garmisch-Partenkirchnu huje poškodoval kolenske vezi.

Jutri bo s številko 1 na prsih skakal Tom Hilde, tako kot včeraj v Garmischu. Hilde se bo v prvi seriji pomeril proti Švicarju Simonu Ammannu, ki je tako kot Thomas Morgenstern izpustil kvalifikacijsko serijo. Kot prvi bo od naših še tretjič nastopil Peter Prevc, ki ga bo izzival Emmanuel Chedal. Robert Kranjec se bo pomeril proti Denisu Kornilovu, Jurij Tepeš pa proti Čehu Janu Maturi. Kot zadnji bo od naših nastopil Primož Pikl, ki se bo pomeril proti Pascalu Bodmerju iz Nemčije.

Tekma se prične jutri ob 13.45 uri.


Rezultati: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Kvalifikacije


Leave a Comment