Ob vetru z vseh smeri Slovenija četrta

Smučarji skakalci so se v nemškem Willingenu pomerili na drugi ekipni preizkušnji letošnjega svetovnega pokala. Na prvi tovrstni tekmi sezone v Klingenthalu je slovenska ekipa zasedla drugo mesto, ekipa pa je bila tokrat skoraj identična, saj je Robert Kranjec zamenjal Anžeta Laniška.

Prvi slovenski nastop je pripadel Juriju Tepešu, ki je pristal pri 134,0 metra in Sloveniji s tem prinesel tretje mesto. Kranjec je imel nato precej smole, saj je moral pred zvišanjem naletnega mesta na skok čakati nekaj minut, ob močnem vetru v hrbet pa je imel takoj po odskoku nekaj težav, tako da je pristal pri samo 111,0 metrih.


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Domen Prevc je nato v precej boljših pogojih nastopil odlično, postavil daljavo 145,5 metra in Slovenijo dvignil iz šestega na četrto mesto. Sreče z vetrom nato žal ni imel niti Peter Prevc, ki se je spustil iz zaletnega mesta številka 13, se pravi 4 zaletna mesta nižje kot Domen. Najboljši skakalec sveta je po nemirnem letu pristal pri 124,0 metrih od seštevka točk pa se mu jih je odvzelo 5,7 zaradi vetrne izravnave. Tekmecem, ki sta nastopila za njim, Norvežanu Johannu Andre Forfangu in Nemcu Severinu Freundu, ki sta pristala pri 140,5 oziroma 149,0 metrih, je bilo nato odvzeto kar 14,5 oziroma 20,9 točke.

Prvo mesto so tako zasedali Nemci (538,6 točk), drugi so bili Norvežani (538,0), tretji Avstrijci (506,2), naša ekipa pa je bila četrta (487,3). Druga serija bi se morala začeti ob 19.15, a je bila zaradi premočnega vetra prekinjena za petnajst minut, nekaj po 19.30 pa tudi dokončno odpovedana.

Tekma je bila kakršna je bila. Tudi žirija je težko vodila tekma, veliko je bilo menjav zaletnih mest, enkrat višje, drugič nižje. Veter je pihal v prsi, v hrbet, iz levi in iz desne, vsega je bilo. Tudi zato bi težko komentiral posamezne skoke. Ne morem reči, da smo z rezultatom zadovoljni, a tako je. Jutri je nov dan in nova tekma in gremo naprej,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Jutri je v Willingenu na sporedu posamična preizkušnja z začetkom ob 15.45. Slovenske barve bo branila šesterica skakalcev.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen


Leave a Comment