Odličen začetek Sadarjeve in Kavčiča v Sočiju

Zgodaj zjutraj, natančneje ob 6.10 po slovenskem času, so se v Sočiju začele kvalifikacije svetovnega pokala v snežnem žlebu. V 180 metrov dolgem in 20 metrov širokem žlebu smo imeli v ženski konkurenci eno predstavnico, v moški pa tri.


Cilka Sadar [foto: Oliver Kraus/FIS]

Cilka Sadar je v Rusiji nastopila odlično in bila zelo blizu neposredni uvrstitvi v jutrišnji finale. V svoji skupini osemnajstih deskark je namreč z oceno 65,33 zasedla četrto mesto in si s tem priborila nastop v polfinalu. Med šesterico tekmovalk, ki so že prišle v finale je bila sicer najboljša Američanka Kelly Clark, ki je prejela oceno 90,33.

V moških kvalifikacijah, ki so se začele ob 9.50 so tekmovalci nastopili v štirih skupinah, v finale pa sta se uvrstila najboljša dva iz vsake skupine. Najboljšo oceno je prejel Japonec Ryo Aono, 89,33, medtem ko se je v nadaljnje tekmovanje uspel uvrstiti Filip Kavčič. Ta je v tretji skupini z oceno 70,00 zasedel peto mesto, ki še vodi v polfinale. Jan Kralj je z oceno 50,33 končal tekmovanje na 44. mestu, Tim-Kevin Ravnjak, pa je prejel oceno 33,66 in bil na koncu 52.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Kvalifikacije (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Kvalifikacije (m)


Leave a Comment