Odličen začetek slovenskih deskarjev


Rok Flander [foto: FIS/Oliver Kraus]

Na prvi tekmi svetovnega pokala v deskanju na snegu v sezoni 2010/2011 v dvorani v nizozemskem Landgraafu so slovenski deskarji na paralelnem slalomu nastopili odlično. Razveselili so že v kvalifikacijah, saj so Žan Košir, Rok Flander in Rok Marguč z uvrstitvijo v finalne boje potrdili odlično delo v pripravljalnem obdobju. V osmini finala so se vsi trije pomerili s težkimi nasprotniki, vendar so jih zlahka premagali. Za šalo je s prvim zvezdnikom tega športa Avstrijcem Benjaminom Karlom opravil Marguč. Flander je bil boljši od Francoza Sylvaina Dufourja, Košir pa od Italijana Christopha Micha.

Četrtfinalne boje je preživel le Flander, ki je bil za 12 stotink hitrejši od Švicarja Nevina Galmarina. Košir in Marguč pa sta bila v obeh vožnjah počasnejša od Andreasa Prommeggerja oziroma Rolanda Fischnallerja.

Tako smo imeli v ognju za najvišja mesta le še 31-letnega Flandra, ki je v prvi vožnji polfinala za Fischnallerjem zaostal za 86 stotink, v drugo pa je bil diskvalificiran. V tekmi za tretje mesto je našega zvezdnika premagal še Italijan Aaron Marche, ki je tako šele drugič v karieri stopil na zmagovalni oder. Flander je osvojil četrto mesto in izenačil najboljšo slovensko uvrstitev na tem prizorišču, ki tekme svetovnega pokala gosti od leta 2003. Četrti je bil leta 2008 Flander, leto prej pa Košir.

V velikem finalu je bil Prommegger hitrejši od Fischnallerja. Avstrijci tako nadaljujejo prevlado na tekmah v Landgraafu, saj imajo od skupno osmih moških tekem kar pet zmag.

V končni razvrstitvi je Rok Flander osvojil četrto mesto, Žan Košir peto, Rok Marguč sedmo, Jure Hafner 23., Izidor Šušteršič 31. in Jernej Demšar 35.

V ženski konkurenci, kjer so zmagovalni oder zapolnile Rusinja Ekaterina Tudegesheva, Avstrijka Heidi Neururer in še ena Rusinja Alena Zavarzina, je edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik osvojila 46. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Uradni rezultati (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Uradni rezultati (ž)


Leave a Comment