Odličen zaključek severnoameriške turneje


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

V smučarskem središču Alyeska na Aljaski se je z včerajšnjim slalomom, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) končala severnoameriška tekmovalna sezona, ki je bila uspešna tudi za našega edinega slovenskega reprezentanta v alpskem smučanju invalidov, Gala Jakiča.

Zasedel je odlično šesto mesto in tako potrdil vrhunsko formo, ki je posledica intenzivnega treninga skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem izmed svetovno najboljših tekmovalno-trenažnih zimskih centrov NSCD (National Sport Center for Disable) v Winter Parku v Coloradu.

Gal Jakič, slovenski reprezentant Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, je po prvem teku s štartno številko 29 zasedel sedmo mesto, a je z dobro drugo vožnjo uspel pridobiti mesto in s tem dodatne dobre točke IPC v slalomu. V vseh treh slalomih v ZDA je naš tekmovalec zabeležil izvrsten rezultat.

Zelo dobro je začel že na ekshibicijskem paralelnem slalomu v Winter Parku, v začetku meseca marca, kjer je izpadel v polfinalu. Najboljša slalomska uvrstitev Jakičeve kariere in najboljša smučarjev invalidov pa je bilo srebrna medalja na tekmovanju teden dni kasneje v Park Cityju.

Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev iz devetih držav sveta. Najboljši je bil, tako kot predvčerajšnjim v veleslalomu, Kanadčan Josh Dueck.

Leave a Comment