Odlična prva tekma za Sašo Farič

Smučarji in smučarke so se v Grasgehrenu po dveh dneh čakanja na ugodne pogoje za nastop na tekmi svetovnega pokala danes le spopadli za nove točke v smučarskem krosu. Najprej so bile seveda na vrsti kvalifikacije, v katerih so nastopili Filip Flisar, Alan Vidovič, Blaž Ogorelc, v ženski konkurenci pa Saša Farič.

Tokrat naši fantje niso uspeli priti med dvaintrideseterico, ki je nastopila v finalu. Flisar je namreč zasedel 51. mesto, Ogorelc 66., Vidovič pa 67. Je pa zato s tekmami na najvišjem rangu odlično začela Faričeva, ki je po več kot enoletnem premoru, že na svoji prvi tekmi prišla v finale, se pravi med šestnajst najboljših. Postavila je 11. čas.


Saša Farič [foto: Grega Stopar]

Saša je v četrtfinalu nastopila v tretji skupini in se spopadla s Kanadčanko Georgio Simmerling, Avstrijko Katrin Ofner in Nemko Julio Eichinger. Start je najbolje uspel Simmerlingovi, medtem ko so ostale tri smučarke smučale ena ob drugi in se nekoliko prerivale. Po tem je na drugo mesto prišla Ofnerjeva, naša tekmovalka pa ji je večji del proge tesno sledila. Malo pred koncem je vodilna Kanadčanka na enem izmed skokov naredila napako, na kar jo je Ofnerjeva prehitela, Saša pa je prišla tik ob njo. Po ponovnem dotiku je nekaj prednosti do konca dobila Simmerlingova in skupaj z Avstrijko odšla v polfinale.

Faričeva je svoj letošnji prvi nastop na tekmi svetovnega pokala končala odlično, saj je zasedla 10. mesto. Po zlomu roke pred letom dni je da zdaj tekmovala le trikrat. V Alpe d’Huezu je na tekmi evropskega pokala pred slabim mesecem dni zasedla 14. mesto, potem pa je na tekmah FIS v češki Karolinki pred tednom dni prišla do zmage in tretjega mesta.

Do zmage je prišla Francozinja Ophelie David, druga je bila Nemka Christina Manhard, tretja pa Marielle Berger Sabbatel, prav tako iz Francije. V moški konkurenci je slavil Čeh Tomas Kraus, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Kanadčan Tristan Tafel in Šved Victor Oehling Norberg.


Rezultati: Svetovni pokal .: Grasgehren (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Grasgehren (m)


Leave a Comment