Odločilna zadnja skoka Slovencem prinesla tretje mesto

Zakopane so za slovensko moštvo srečen kraj. Prizorišče, kjer se ob skakalnici Wielka Krokiew vselej tre največ glasnih poljskih ljubiteljev skokov, je danes gostila šele tretjo ekipno tekmo za svetovni pokal. In prav vse so Slovenci končali na odru za zmagovalce – dvakrat so tu že zmagali, danes pa so bili Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan in Peter Prevc tretji. Tako kot na prvi ekipni tekmi z začetka sezone so se zmage prepričljivo veselili Nemci, avstrijska četverica pa je takratni slab vtis, ko je bila šele osma, popravila z drugim mestom.


Jernej Damjan je bil s 136,5 metri v drugi seriji najboljši med posamezniki (foto: GEPA)

Po prvi seriji so Slovenci zasedali četrto mesto z zaostankom osmih točk do tretjega, kjer so bili Avstrijci. V drugi seriji so vseskozi bili boj z Norvežani za tretje mesto in Poljaki, ki so se jim vztrajno bližali. Vse do zadnjih dveh skupin, v kateri je najprej nastopil Damjan in s skokom, za katerega mu je eden izmed sodnik prisodil kar dvajsetico, zmanjšal prednost pred Norvežani do tretjega mesta. V zadnji skupini je spodletelo Andersu Fannemelu, ki s kratkim skokom (117 m) ni uspel ugnati Prevca (129 m). Slovenska četverica je tako za dve točki premagala Norvežane in se še šestič veselila tretjega ekipnega uspeha.


Severin Freund je skupaj s Freitagom največ prispeval k ekipnemu uspehu (foto: GEPA)

Nemško moštvo, ki so ga zastopali Michael Neumayer, Marinus Kraus, Richard Freitag in Severin Freund, je danes še drugič zaporedoma zmagalo na ekipni tekmi. Aktualni olimpijski prvaki (sicer v drugačni postavi) so ekipno zmago zaznamovali tudi z lepo gesto. Zaslužen denar bodo prispevali za rehabilitacijo poškodovanemu sotekmovalcu iz Amerike Nicku Fairallu.

V Zakopanah je jutri na sporedu posamična preizkušnja, ki se začne ob 13.45, še pred tem pa se bodo skakalci pomerili na kvalifikacijah ob 12.15. Med nastopajočimi bo tudi sedmerica slovenskih orlov, med katerimi imata Prevc in Damjan mesti na tekmi že zagotovljeni.

Leave a Comment