Odpovedani obe tekmi na skakalnici v Kuusamu

Prireditelji tekmovalnega programa za svetovni pokal na skakalnici Rukatunturi v finskem Kuusamu so danes morali priznati premoč vremenu. Najprej so odpovedali prvo tekmo, ki bi jo morali izpeljati že v petek, a prestavili na program dan pozneje, nato pa še drugo, ki se je začela ob 16. uri.


Trudili so se, a ni se izšlo. Skakalnica Ruka je ostala brez izpeljanih tekem. (Foto: GEPA)

Pred začetkom druge tekme so vendarle uspeli izpeljati trening, med katerim je tudi deževalo, zato se je zdelo, da bodo pod streho morebiti uspeli spraviti vsaj eno serijo, a se je 42 tekmovalcih zalomilo. Veter je bil premočan in spremenljiv, v zaletni smučini se je nabirala voda.

Do odpovedi tekme je vodil Nemec Andreas Wank, ki je skočil 129,5 metrov. Slovencem, Nejcu Dežmanu, Anžetu Semeniču, Robiju Kranjcu in Jaki Hvala se skoki niso posrečili, Jurij Tepeš in Peter Prevc, ki sta dobro nastopila na treningu, pa nista dobila priložnosti za skok.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v norveškem Lillehammerju. Na prizorišču olimpijskih iger leta 1994 bodo v petek prvič v svetovnem pokalu v tej zimi nastopile skakalke, nato pa čakata tekmi še skakalce.

Leave a Comment