Odštevamo do ZOI 2014 – 5. del

Dobrodošli v petem delu rubrike Odštevamo do Zimskih Olimpijskih iger 2014. Tokrat si bomo podrobneje ogledali igre leta 2006, ki so potekale v italijanskem Torinu.


Zlata medalja, že čaka na nas! [foto: Sochi2014 Organizing Commitee]

Po medaljo pridemo čez:  68 dni!

Zimske olimpijske igre 2006 – Torino (Italija)


Logotip ZOI 2006 v Torinu  [foto: wikipedia]

Za Slovenijo so bile to jubilejne pete ZOI. Do tedaj smo imeli štiri bronaste medalje, ki so bile dosežene v alpskem smučanju in ena v smučarskih skokih. Na ZOI 2006 je sodelovalo 37 slovenskih športnikov, ki pa niso osvojili medalje. Zastavonoša je bila biatlonka Tadeja Brankovič. Najboljša uvrstitev je bila le šesto mesto Petre Majdič. Takrat sta se prvič na ZOI pojavili tudi dve novi disciplini hitrostno drsanje in smučarski kros.


Petra Majdič bo vodja slovenske delegacije na ZOI 2014. [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

OI bodo prvič prenašane v ultra visoki ločljivosti

Da bodo igre v Sočiju najboljše v zgodovini priča tudi dejstvo, da bodo to prve olimpijske igre v zgodovini, ki bodo prenašane v ultra visoki ločljivosti. Uporabili bodo najboljšo opremo in celo vodljive zrakoplove in helikopterje, da bi bil pogled na tekmovalca čim boljši.

FOTO: Pot olimpijske bakle v teh dneh
[foto: Sochi2014 Organizing Commitee]

Zanimivost: Čez nekaj dni bo olimpijsko baklo nosila tudi najstarejša izmed babic zasedbe Buranovskye Babuskye, ki so na Evroviziji leta 2012 dosegle drugo mesto.

Prodajni val vstopnic za ZOI 2014

Že nekaj časa so v prodaji tudi vstopnice za prihajajoče ZOI v Sočiju. Kot poročajo iz vseh prodajaln vstopnic, gredo vstopnice kot za med. Razprodane so že vse hokejske tekme ruske reprezentance, veliko je povpraševanja po vstopnicah za umetnostno drsanje, alpsko smučanje in za tekme v nordijskih disciplinah.

Gospa na fotografiji je kupila kar osem vstopnic za ogled umetnostnega drsanja [foto: Sochi2014 Organizing Commitee]

Leave a Comment