Odštevanje do Zlate Lisice


Slovenke na Zlati Lisici [foto: Matevž Peršin/SZS]

V sejni dvorani Hotela Kompas v Kranjski Gori je danes potekala novinarska konferenca z dekleti, ki bodo v naslednjih dveh dneh nastopale na tekmah svetovnega pokala v Kranjski Gori. Tako na veleslalomu kot slalomu za Zlato Lisico, bo slovenske barve branila šesterica smučark, na čelu s Tino Maze, ki bo po zaslugi izjemnih predstav v zadnjih tednih na Gorenjsko zagotovo privabila veliko število navijačev. Novinarjem se je predstavila osmerica tekmovalk, Mateja Robnik po bolezni namreč nabira moči za nastop, Ilko Štuhec pa bo na veleslalomu zamenjala Ula Hafner.


Strokovni vodja alpskih disciplin Vlado Makuc: “Mateja Robnik je imela podobne težave kot Ilka Štuhec, a je pod nadzorom zdravnikov uspela sanirati bolezen, tako da bo jutri lahko startala. Lisica nam predstavlja velik izziv, ker lahko nastopamo z dvojno kvoto šestih deklet. Trenerji so dekleta dobro pripravili, upam, da bo veliko od njih doseglo osebne rekorde. Teren je dobro pripravljen, tako da z optimizmom gledamo na obe tekmi. Priprave so potekale v Kranjski Gori, nekaj pa tudi na tekmah FIS v Zagrebu. Drevova se je vsekakor sposobna uvrstiti med petnajsterico, za ostale pa upamo, da bodo uspele priti v finalno vožnjo.

Tina Maze: “Treningi so bili super, imeli smo dobre primerjave. Serviser Stoecklija je bil na treningu zraven, a testi nisem ravno testirala, ampak sem bolj poslušala svoje občutke, ki so zame vedno pravi,« o Vonnovi iz ZDA, ki zaseda prvo mesto pa dejala: »Premagati se jo da samo z dobrimi tekmami. Treba se je skoncentrirati na tekme, ki prihajajo. Moj cilj je seveda vsako tekmo dati vse od sebe, matematika pride na vrsto po tem.


Mihaela Kosi [foto: Matevž Peršin/SZS]

Ana Drev: “V zadnjem času se počutim dobro, na treningih nimam kakšnih večjih težav. Vesela sem, da smo imele možnost trenirati tu v Kranjski Gori, opravile samo kar nekaj dobrih treningov. Tudi po današnjem hang treningu se je pokazalo, da je proga dobro pripravljena in da bodo zdržale tudi višje startne številke. Mislim, da bodo pogoji zelo dobri.

Katja Jazbec: “Pričakujem dobro tekmo. Podlaga je dobro pripravljena in naredila sem nekaj zelo dobrih treningov čez strmino. Pričakujem lepo tekmo in upam na uvrstitev v finale.

Nina-Katarina Mihovilovič: “Teren je super, upam da bo zdržal do naših številk. Imam visoko startno številko in brez napada ni možnosti, da pridem med trideset.

Katarina Lavtar: “Vesela sem, da sem se kvalificirala tudi na veleslalom, tako da lahko tekmujem na obeh tekmah. Moj cilj je nastop v finalu na obeh tekmah.

Ula Hafner: “Ta odločitev je res prišla kar na hitra, a tako se pač zgodi. Upam, da bo Ilka čim prej v redu. Moj cilj je seveda priti med trideset, potem pa sledi 100-odstotni napad.


Ana Michelle Stipič [foto: Matevž Peršin/SZS]

Ana Michelle Stipič: “Ta tekma je nekaj večjega, nekaj drugačnega in res se jo veselim. Poskušala bom nastopiti sproščeno in napadalno ter poskusila prikazati najboljše vožnje, ki sem jih sposobna.

Mihaela Kosi: “Pričakujem zelo dobro vožnjo, saj sem jo ta trenutek sposobna. Sem v kar dobri formi, na zadnji tekmi sem se uspela kvalificirat na ta slalom. Sicer bom imela visoko startno številko in zato bom morala napadati.

Leave a Comment