Ogorelc stopnjuje nastope, tokrat 13. v Aareju

Švedski Are je bil danes prizorišče tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu, na kateri je nastopil tudi Blaž Ogorelc. Tekmovalci so imeli kvalifikacije na sporedu ob 12.45, finalne vožnje pa so se začele ob 15. uri. Blaž je brez težav napredoval v osmino finala, še več, postavil je celo peti čas kvalifikacij.

V tretji skupini osmine finala je tako imel najboljše izhodišče, po dober kilometer dolgi progi pa se je podal skupaj s Kanadčanom Bradyem Lemanom, Italijanom Diegom Castellazom in Avstrijcem Francom Promokom. Blažu je uspela odlična vožnja, ki mu je zagotovila prvo mesto, drugi pa je bil Castellazo. Na tej stopnji tekmovanja sta se našemu smučarji in Italijanu na startu pridružila še Američan John Teller in Francoz Terence Tchiknavorian.


[foto: Facebook/FreeStyle]

Tu pa se stvari niso razpletle po Blaževih željah, saj je po odličnem startu in vožnji v vodstvu pristal v zaščitni mreži, saj se mu je odpela smučka. Blaž je potem vseeno prišel do cilja, na koncu pa je zasedel 13. mesto. To je njegov najboljši rezultat v karieri, pred tem je bilo to 14. mesto, ki ga je dosegel konec decembra v Italijanskem Innichenu. Z novimi 20. točkami je v skupnem seštevku napredoval iz 39. na 31. mesto.

Trener A reprezentance Primož Vrhovnik je opisal dogajanje v Areju: “Celo tekmovanje se vleče, v treh dneh pa smo imeli samo dve trening vožnji, saj je bila podlaga izredno mehka, poleg tega je še pihal veter. Danes so s kemikalijami končno uspeli utrditi progo. Blaž je s kvalifikacijami opravil odlično. To je tehnično izredno zahtevna proga, verjetno najbolj zahtevna v tej sezoni. Blaž je na začetku nastopil v zelo zahtevni skupini, toda brez težav jih je prehitel za več kot pol sekunde, na zadnjem skoku je še zaviral, saj ni bilo treba tvegati. V četrtfinalu je imel po imenih sicer lažjo skupino in po prvem ovinku je imel že deset metrov prednosti. Vodil je, na delu proge, ki je bila zelo uničena pa se mu je pri zavoju odpela smučka in vrglo ga je v mrežo. Nič si ni naredil, je pa zelo jezen, saj je imel lepo priložnost. Res je odlično smučal, danes je bil zrel za marsikaj. Z eno nogo je bil v polfinalu, toda smučka se je odpela, to je pač fizika. Samo pohvalim ga lahko, Blaž tu zelo dobro starta, ima odlične reakcijske čase in proga mu leži. Jutri gremo v novo borbo.

V Areju se jutri ob 12.00 začnejo nove kvalifikacije, ob 14.20 pa je na sporedu osmina finala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are


Leave a Comment