Olimpijci v Sočiju pod vodstvom Primoža Ulage

Slovenska delegacija, ki jo bo na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju vodil Primož Ulaga, je dobila uradno vabilo s strani predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jacquesa Roggeja.


Primož Ulaga [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so vodenje olimpijske delegacije, ki nas bo zastopala v Sočiju, zaupali predsedniku Smučarske zveze Slovenije (SZS), Primožu Ulagi, ki je kot tekmovalec osvojil srebrno medaljo na ekipni tekmi skakalcev na igrah v Calgaryu 1988. Ulaga, ki bo na mestu vodje delgacije zamenjal Toneta Vogrinca, ki je bil prvi mož slovenske ekipe na igrah v Vancouvru, je po seji povedal: “Skupaj s strokovno službo OKS bom deloval tako, da bomo dosegli čim boljše rezultate, ki po zelo uspešni letošnji zimi niso nizki.

Od otvoritvene slovesnosti v Sočiju nas loči še 332 dni. Na OKS poteka omenjeni projekt v skladu z načrtom. Po odlični sezoni za zimske športnike je v tem trenutku evidentiranih 57 športnic in športnikov-kandidatov za nastop na igrah. Z današnjo potrditvijo uradnega vabila s strani MOK-a, ki ga je podpisal dr. Janeza Kocijančiča, je tudi formalno omogočen nastop slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Sočiju.

Leave a Comment