Olimpijske kolajne iz Sočija na ogled javnosti

Kolajne, najbolj iskano blago na olimpijskih igrah, namenjene zgolj izbrancem, bodo ruski organizatorji največjega vse svetovnega športnega tekmovanja v letu 2014 v Sočiju postavili na ogled javnosti.

Kot obljubljajo, se bodo navadni smrtniki tako iskane žlahtne kovine lahko tudi dotaknili. Kot je poročala ruska državna tiskovna agencija Itar-Tass, bodo vzorci olimpijskih kolajn na ogled prebivalcem Rusije po vsej državi. Najprej je čast pripadla meščanom metropol Moskve in Sankt Peterburga ter mesta gostiteljice Sočija, odličja pa bodo oktobra razstavili še v 12 ruskih mestih.


Olimpijske medalje [foto: sochi2014.com]

Olimpijske igre v Sočiju so doslej že dobile status najbolj odprtih iger v zgodovini olimpijskega gibanja. Prav vsem v Rusiji želimo pokazati odličja, vsem navijačem naših športnikov ter tistim, ki si iger ne bodo mogli ogledati v živo v Sočiju. Seveda si želim, da dragocene kolajne, katerih vrednost ne gre meriti le z vrednostjo materialov, iz katerih so narejeni, ne bi prav nikoli zapustile te naše velikanske domovine in bi jih naši olimpijski junaki obdržali za vselej,” je dejal Aleksej Aleksandrov, predstavnik največjega ruskega proizvajalca zlatega nakita Adamas, sicer partnerja ruskih organizatorjev ZOI v Sočiju ter ruskega olimpijskega komiteja.

Leave a Comment