Oranič in Jelenko 12. v Val di Fiemmu

V Val di Fiemmu je danes potekal ekipni šprint svetovnega pokala nordijski kombinatorcev. Na 7,5-kilometrsko tekaško preizkušnjo sta se najprej podala člana prve ekipe Francije Maxime Laheurte in Jason Lamy Chappuis, ki sta na skakalnici prikazala najboljša skoka. Tudi ostale ekipe niso veliko zaostajale, med njimi tudi slovensk. Mitja Oranič in Marjan Jelenko sta tek začela iz 10. mesta z nekaj več kot minuto zaostanka za Francozoma.


Jason Lamy Chappuis se je tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom [foto: GEPA]

V teku so se karte dodobra pomešale, tako sta v cilj prva pritekla Norvežana (Mikko Kokslien, Magnus Moan), ki sta po skokih bila le na osmem mestu. Drugo mesto sta osvojila Laheurte in Lamy Chappuis, tretja pa sta bila člana druge francoske ekipe Francois Braud in Sebastien Lacroix.

Oranič in Jelenko sta se na tek podala pogumno in sledila najboljšim, vendar jim je proti koncu zmanjkalo moči in tretjo to vrsto tekmo sezone končala na 12. mestu.

Z današnjim rezultatom smo lahko zadovoljni. Škoda je ker smo v finišu s Finci izgubili enajsto mesto. Na skakalnici fanta nista naredila optimalnih skokov, zaradi česar sta imela nekoliko prevelik zaostanek na teku. Odtekla pa sta na zelo visokem nivoju, predvsem Mitja je imel nekje deseti čas med vsemi nastopajočimi,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat.

Jutri je na sporedu še posamična tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment