Organizatorji Zlate lisice mislijo na vse

Najboljše na 49. Zlati lisici čakajo lepe nagrade. Ob denarju – nagradni sklad za dve tekmi je skupno 149.000 evrov –, ki je namenjen najboljšim desetim v vsaki disciplini, bodo vsak dan najboljše tri – v soboto na svečani razglasitvi na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, v nedeljo v ciljni areni – prejele kristalne pokale, najboljše tri v kombinaciji obeh tekem pa tradicionalne nagrade pohorskega pokala, zlate broške. Posebna darila so organizatorji namenili tudi vsem tekmovalkam in njihovim vodjem, tehničnemu delegatu FIS, vodji ženskega svetovnega pokala in njegovemu pomočniku ter častnemu pokrovitelju 49. Zlate lisice.

Nagradni sklad v posamezni disciplini je razdeljen takole:
1. mesto: 28.000 €
2. mesto: 16.000 €
3. mesto: 10.000 €
4. mesto: 7.000 €
5. mesto: 4.500 €
6. mesto: 3.000 €
7. mesto: 2.300 €
8. mesto: 1.700 €
9. mesto: 1.200 €
10. mesto: 800 €.


Tina Maze bo favoritinja tako na veleslalomu kot slalomu [foto: GEPA]

Vse tekmovalke in vodje ekip bodo prejeli posebne kristalne vrčke za pivo Steklarne Rogaška. TD FIS, Atle Skaardal in Markus Mayr bodo prejeli kelihe za peneče vino, kristalno vazo pa so organizatorji in Steklarna Rogaška namenili častnemu pokrovitelju, predsedniku države Borutu Pahorju, ki si bo tekmovanje v Mariboru ogledal v soboto.

Posebne pokale Steklarne Rogaška iz brušenega stekla bodo prejele najboljše tri v vsaki disciplini. Zmagovalke kombinacije veleslaloma in slaloma, ki ne šteje za svetovni pokal, temveč za pohorski pokal Zlate lisice, prejmejo tradicionalne zlate broške (do leta 1995 so podeljevali lisičja krzna), ki so jih tudi za 49. Zlato lisico izdelali v mariborskem Zlatarstvu Diana. Zlato za broške je čistine 585, v variantah iz rumenega, belega in rdečega zlata. V broškah so dragi kamni cirkon.

Ime zmagovalke pohorskega pokala vgravirajo na poseben kristalni pokal, ki ostaja v lasti organizatorjev in je razstavljen v hotelu Arena.

Posebna nagrada diamantna lisica je namenjena tekmovalki, ki je v kombinaciji pohorskega pokala najboljša trikrat v presledkih ali dvakrat zapored. Na 49. Zlati lisici lahko diamantno lisico osvoji Finka Tanja Poutiainen, ki je zmagala lani v Kranjski Gori na 48. Zlati lisici.

Druga dvojna slovenska zmaga?

Prva favoritinja za zmago tako v veleslalomu kot v slalomu je vsekakor Tina MazeMateja Svet je bila leta 1988, ko je bila Zlata lisica v Kranjski Gori, najboljša tako v veleslalomu kot slalomu!

Dvakrat v istem letu so na Zlati lisici še zmagale: Anja Paerson (2004 in 2003), Lise Marie Morerod (1976), Florence Steurer (1965) in Marielle Goitschell (1964).

Leave a Comment