Palander še zadnjič na smučeh

Pred časom je Kalle Palandar z grenkim priokusom sporočil, da končuje aktivno kariero alpskega smučarja. 35-letnik je v nedeljo na slalomski tekmi svetovnega pokala v domačem Leviju tudi simbolično še zadnjič smučal. Pred drugim nastopom se je podal na progo. Na progi se je dvakrat ustavil in se poslovil od trenerjev in ekipe, ki ga je spremljala na dolgi karieri. V ciljni areni se mu je prišla zahvalit tudi Tanja Poutiainen.

Finec je imel v svoji športni karieri številne poškodbe, zadnja se mu je pripetila lani oktobra na uvodnem veleslalomu svetovnega pokala v avstrijskem Soeldnu. Takrat si je poškodoval koleno. “Odločitev je dokončna. Prvič sem prenehal že aprila, vendar sem nato znova pričel trenirati,” je zaupal Palander ter dodal: “Ni bilo enostavno. Sem v formi, psihično sem tudi dovolj močan, imam motivacijo, vendar sem vse skupaj opustil.


Kalle Palander [foto: GEPA]

Kalle se je v zgodovino zapisal kot prvi Finec, ki je uspel slaviti na svetovnem prvenstvu. Leta 1999 je bil namreč v ameriškem Vailu na slalomski preizkušnji premočan za vse konkurente. Na tekmah svetovnega pokala je debitiral davnega decembra 1996, v statistiko pa je vknjižil 14 zmag. V sezoni 2002/2003 je osvojil mali kristalni globus v slalomske seštevku.

Naslednji dve leti bo Palander sodeloval s Haltijem, kjer bo oblikoval svojo kolekcijo oblačil. Nadeja pa si tudi sodelovanja z nacionalno televizijsko hišo na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.

Leave a Comment