Peter Prevc do srebra

Na svetovnem prvenstvu v Predazzu so se smučarji skakalci še drugič podali v boj za kolajne, tokrat na večji napravi. Dobitnik bronastega odličja s srednje skakalnice je slovenske ljubitelje smučarskih skokov navdušil tudi danes in si priskakal srebro.


Prevc znova navdušil [foto: GEPA]

Prevc je bil najboljši že v kvalifikacijah in poskusni seriji, vrhunsko pripravljenost pa je potrdil tudi v prvi seriji, ko je le za pet točk zaostal za vodilnim Poljakom Kamilom Stochom. Ta je bil sicer le meter daljši od Slovenca (131,5 m), a dobil večji pribitek točk zaradi slabših vetrovnih razmer. V drugi seriji se vrstni red na prvih treh mestih ni spremenil. Peter Prevc je nastopil predzadnji, na zahtevo Gorana Janusa skočil z nižjega zaletišča, pristal pri 130,5 m in prehitel takrat vodilnega Andersa Jacobsena. Kamil Stoch je nastopil takoj za njim in brez napak pristal pri 130 m, kar je bilo dovolj za ubranitev mesta na najvišji stopnici odra za zmagovalce. Poljsko-slovensko veselje ob skakalnici v Predazzu je bilo nepopisno. Zadovoljni so bili tudi Norvežani z uspehom Andersa Jacobsena, ki je ubranil tretje mesto iz prve serije.

Tukaj se mi vse skupaj dobro izide. Pritisk sem čutil le po vožnji po zaletišču, potem pa nič več, saj sem dober rezultat namreč že dosegel. Sedaj imam zmeraj bolj rad skakalnico v Val di Fiemmu. Počutil sem se že včeraj zelo dobro, danes pa se je vse skupaj poklopilo,” je ob novem velikem uspehu povedal Prevc.


Svetovni prvak je postal Kamil Stoch [foto: FIS]

Ostala trojica v ozadju

Na tekmi so nastopili še trije slovenski predstavniki, katerih nastopi bodo ostali le bežen spomin. Robert Kranjec je pred začetkom finala zasedal 25. mesto (123 m), Jaka Hvala 27. (122 m), Jurij Tepeš pa 28. (122 m). V drugi seriji so skoke izboljšali toliko, da so napredovali za nekaj mest. Kranjec je bil s finalnim skokom 126,5 m na 21. mestu, Hvala je bil 25. (125 m), Tepeš pa je zasedel 28. mesto (124,5 m).


Robert Kranjec [foto: GEPA]

V prvi seriji se zaradi nekoliko širše zaletne smučine nisem počutil dobro v nogah. V finalnem skoku sem tako noge dal nekoliko bolj skupaj, ter se tako že bolje počutil. Tudi skok je bil boljši,” je po tekmi pojasnil Kranjec, ki z velikim upi pričakuje tudi sobotno moštveno preizkušnjo: “V soboto na ekipni tekmi mora vsak posameznik narediti tisto kar zna oziroma se od njega pričakuje.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati


Leave a Comment