Peter Prevc še enkrat več suvereno do zmage

Peter Prevc je slavil še na tretji tekmi svetovnega pokala zapored. Tudi na drugi tekmi v švicarskem Engelbergu je bil premočan za vse konkurente. S skokom 138,5 m je vodil že po prvi seriji, v drugo pa z izjemnimi 142,0 m slavil suvereno zmago. Skupno je zbral neverjetnih 304,2 točk, kar je bilo kar 19,4 točke več kot drugi Avstrijec Michael Hayboeck (136,5; 135,5). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je tokrat stopil Norvežan Kenneth Gangnes (135,0; 132,0).

Tekma se je odlično odvila. Naredil sem dva super skoka. Vse se izšlo po mojih željah. Celotno tekmo sem ostal zbran, kar se mi je obrestovalo. Končno se mi je dva dni zapored vse skupaj odlično sestavilo, kar lahko samo še upam, da se bo nadaljevalo. Ko je skakalec na vrhu, zgleda vse enostavno. V ozadju je še vedno veliko dela. Prisotna je celotna ekipa, ki ti pomaga, da se to lahko sploh dogaja, je vse prej kot enostavno. V naprej še ne gledam. Celotni teden, ki prihaja je zelo zapolnjen. Moram še nekoliko zadihati, da vem, kaj me sploh čaka,″ je po tekmi razmišljal Prevc.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Odlično je tudi tokrat nastopil Domen Prevc (137,0; 128,5), ki je bil na petem mestu znova uvrščen med najboljšo deseterico. Točke je tokrat osvojil še Robert Kranjec (125,5; 125,0) za 21. mesto.

Za finalno serijo sta bila prekratka Anže Lanišek (116,5 m), ki je bil 40., in Jurij Tepeš (116,5) na 43. mestu.

Skakalci imajo sedaj na sporedu krajši premor, nato pa se bo v nemškem Oberstdorfu 28. decembra s kvalifikacijami, pričela novoletna turneja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg
Izjava: Peter Prevc (mp3)


Leave a Comment