Peter Prevc za las ob medaljo

Peter Prevc je znova ujel pravo formo, kar je dokazal na drugi posamični tekmi svetovnega prvenstva v Falunu. Tekmovalci so se tokrat pomerili na veliki skakalnici. 22-letnik je napad na odličja pričel tlakovati v prvi seriji, v kateri je s skokom 134,0 m ter največji pomoči vzgornika (+1,76 m/s) med vsemi zasedal četrto mesto. V finalu je sicer zmogel manj, le 125,5 m, a so bile tudi razmere ob njegovem nastopu slabše (+0,92 m/s). Pogled na končno razpredelnico je razkril, da je bil njegov današnji nastop dovolj za nehvaležno četrto mesto. ″Vesel sem, da se mi po ne najboljšem poskusnem skoku uspelo zbrati. V prvi seriji sem imel srečo s pogoji, nakar sem napravil dober skok. Tako je bilo veliko lažje nastopiti v drugo. Tudi v finalu sem naredil dober skok, kar je na koncu zadostovalo za četrto mesto. Na zmagovalnem odru je vedno prostora le za tri najboljše, tokrat med njimi ni mene. Morda bo prišlo kaj grenkega priokusa, a moram biti z rezultatom zadovoljen,″ je po tekmi menil Prevc, ki tako ni obranil medalje iz zadnjega prvenstva.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Naš junak letošnje zime je bronasto medaljo zaostal vsega 1,1 točk, kolikor je bil od njega boljši Norvežan Rune Velta (126,5; 128,5), ki je v Falun prišel res odlično pripravljen. Na tokratni preizkušnji pa je do naslova svetovnega prvaka prišel Severin Freund (134,0; 135,5), ki je bil razred zase, saj je drugouvrščenaga Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja (128,0; 130,0) ugnal za kar 22,3 točke.

V finalni seriji smo videli še dva varovanca Gorana Janusa. Jernej Damjan (116,5; 121,0) je tekmo na veliki skakalnici končal na 25. mestu, enako pozicijo pa je imel tudi po prvi seriji. Tik za njem je bil Nejc Dežman (116,5; 120,0), ki je v finalu napredoval za dve mesti. Žal se preboj v drugo serijo tokrat ni posrečil Matjažu Pungertarju, saj je bil s 110,5 m preskromen, zasedel je 37. mesto.

Skakalni del svetovnega prvenstva se bo končal v soboto, ko bo na sporedu ekipna tekma. Pred tem skakalce čaka še petkov trening, po katerem bo tudi znana slovenska ekipa.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun


Leave a Comment