Peto mesto za Mazejevo na prvi tekmi leta

Zagrebško Sljeme je gostilo prvo tekmo svetovnega pokala v letošnjem letu. Na sporedu je bil peti ženski slalom sezone, na katerem je nastopila tudi trojica naših smučark. Tina Maze je odprla tekmo s startno številko 1, Ana Bucik je nosila številko 57, Katarina Lavtar pa 64.

Kot je na tem prizorišču v navadi so bile razlike med tekmovalkami, ki so v prvem teku smučale mimo 70. vrat, kar velike. Najboljšo vožnjo je prikazala zmagovalka zadnjega slaloma v letu 2014, Američanka Mikaela Shiffrin, ob kateri se je v cilju izpisal čas 56.88. Avstrijka Kathrin Zettel je na drugem mestu zaostajala 8 desetink sekunde, tretja je bila Čehinja Šarka Strachova z zaostankom 1.03 sekunde, četrta pa Norvežanka Nina Loeseth, ki se je na progi zadržala 1.69 sekunde dlje kot Shiffrinova.


Tino Maze so na Sljemenu spremljali tudi slovenski navijači [foto: GEPA]

Tina je v cilj prišla z 1.75 sekunde zaostanka za vodilno, kar je pomenilo, da je bilo njeno izhodišče pred drugim nastopom peto mesto. Ana in Katarina sta prikazali dobri vožnji po večini proge, žal pa sta obe, tako kot 23 ostalih tekmic, odstopili. Bucikova je bila na drugem merjenju časa 31., medtem ko je šlo Lavtarjevi še bolje, saj je bila po približno dveh tretjinah nastopa na 27. mestu.

Mazejeva je v drugo prikazala podobno dobro vožnjo kot v prvo in ob prihodu v cilj zasedla drugo mesto. Po prevzemu vodstva s strani Loesethove in odstopu Strachove je sledil nastop Zettlove, ki je prišla na prvo mesto, Shiffrinova pa je z novim najboljšim časom voženj nato prehitela Avstrijko za kar 1.68 sekunde in se tako veselila druge zmage na hrvaških tleh. Končna uvrstitev Tine je bila peto mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (ž)


Leave a Comment