Petrol ostaja zvest smučarjem


Matija Vojsk [foto: Klemen Zibelnik]

V prostorih naftne družbe Petrol sta danes predsednik uprave družbe Petrol Aleksander Svetelšek, in direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) Matija Vojsk, podpisala štiriletno pokroviteljsko pogodbo o zagotavljanju pomembnega dela sredstev za priprave in tekmovanja naših smučarjev.

Petrol je znan po tem, da je poln energije in razvoja, kar ne gre brez hitrosti, tako kot pri smučarjih. Petrol podpira skoraj vse športe oziroma zveze, ki jih imamo v Sloveniji. Zdi se nam pomembno, da je tako veliko podjetje tudi družbeno odgovorno in da športnikom omogoči razvoj in seveda tudi vrhunske rezultate. Danes pa govorimo o smučanju, ki ima v Sloveniji zagotovo poseben pomen. Smučarji so slovenski ponos, imajo boljše in slabše sezone, a vedno ostajajo ponos. Smučarji združujejo generacije v Sloveniji. So neka tradicija. Zato je nadaljevanje in podpis te pogodbe s SZS pričakovan, a kakorkoli dobro premišljen. Petrol še močneje stopa v slovensko smučanje, tako da smo tudi pokrovitelji hitrih disciplin. Petrol, naši derivati oziroma naša goriva in smukači, če smem tako reči, imajo nekaj skupnega. Eksplozivnost, moč in vzdržljivost. Glede na to, da je naš korporativni slogan Energija za življenje, bi želel vsem smučarjem energije za trening in vrhunske rezultate in da na smučinah pokažejo vse tisto, kar zmorejo in za kar se že toliko let trudijo,” je dejal Aleksander Svetelšek in obrazložil dejstva zaradi katerih so podaljšali sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije: “Petrol je že tradicionalno povezan s slovenskim športom, še posebno s smučanjem. Odločitev o nadgradnji pogodbe tako res ni bila težka, bila pa je dobro premišljena. V letošnji sezoni bo Petrol v slovenskem smučanju še bolj prisoten, saj bomo izdatno podprli ekipo za hitre discipline. Fantje, ki tekmujejo v hitrih disciplinah so neustrašni borci, ki morajo na vsaki tekmi in vsakem zavoju iz sebe iztisniti maksimalno moč. Verjamem, da bo tudi Petrol prav njim dal del potrebne energije za doseganje najboljših rezultatov.

Svežega kapitala v blagajni naše največje smučarske organizacije se je razveselil tudi Matija Vojsk. “Veseli nas, da Petrol nadaljuje s pokroviteljstvom smučarske zveze in pokroviteljstvom alpskih disciplin. To ni presenetljivo, saj je Petrol močno podjetje, ki izpričuje povezanost s prvaki. Kdo ne bi bil vesel sodelovanja z zmagovalci in dobitniki najvišjih priznanj na tekmah svetovnega pokala. Upamo, da se ti dobri dosežki iz preteklih let nadaljujejo in verjamem, da se bodo na podlagi treningov in zavzetosti tudi nadaljevali. Upam, da bo Petrol, kot pokrovitelj, zadovoljen z dosežki, tako tekmovalnimi, kot s tistimi, ki prispevajo k poslovnim rezultatom. S strani vseh nas na Smučarski zvezi, vključno s tekmovalci, se zahvaljujem za podporo. V prepričanju za dobro sodelovanje tudi v nadaljnjem obdobju z velikim zanimanjem pričakujemo nadaljnja tekmovanja.

Leave a Comment