Pikalo si je ogledal državno prvenstvo osnovnih šol


[foto: SZS]

Krvavec je četrtek gostil državno prvenstvo osnovnih šol v alpskem smučanju in deskanju na snegu. Tekmovanje je organiziral Zavod za Šport RS Planica in Smučarska zveza Slovenije, izvajalca pa sta bila OŠ Naklo in ASK Triglav.

Katogorizirani smučarji so se pomerili na dveh vožnjah paralelnega veleslaloma na izločanje, nekategorizirani smučarji in deskarji pa v eni vožnji. Poleg posameznikov so tekmovale tudi ekipe, ki so bile sestavljene iz dveh tekmovalcev in dveh tekmovalk iz ene šole.

V nekaj urah na s soncem obsijanim Krvavcem, kjer je občasno tudi močno zapihalo, smo videli veliko število odličnih voženj učenk in učencev, bodočih smučarskih in deskarskih asov. Tekmovalce je ob podelitvi nagrad pozdravil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.


[foto: SZS]

Minister dr. Pikalo je čestital vsem učenkam in učencem, ki so sodelovali na tekmovanju in jim zaželel še veliko športnih užitkov in uspehov v prihodnje, najboljšim v posamičnih kategorijah pa v sodelovanju s predstavnikom Smučarske zveze Slovenije podelil zaslužene medalje in priznanja. Obenem se je zahvalil tudi vsem organizatorjem in županu občine Naklo.

Izkušnja opazovanja smučanja toliko mladih, tako v kategoriziranih kot nekategoriziranih skupinah, je izjemna. Z vidika kategoriziranih zato, ker gre za bodoče tekmovalce, z vidika nekategoriziranih pa zato, ker se lahko primerjajo s kategoriziranimi, predvsem pa velja za vse, da gre za promocijo zdravega življenjskega sloga, ki mu sam pripisujem pomembno vlogo v življenju,” je dejal minister.

Dr. Pikalo je sicer obisk državnega prvenstva na Krvavcu izkoristil tudi za ogled smučišča, kjer so mu predstavniki RTC Krvavec in Smučarske zveze Slovenije predstavili delo v nadzorni sobi ter sistem reševanja na smučišču. Poseben poudarek je bil posvečen tudi ogledu tematskega parka ter pravilom FIS za varno smučanje, ki so posebej prirejena za otroke.

Dr. Pikalo je ob tem poudaril, da je projekt tematskega parka ustrezno zastavljen, pri čemer upa, da bodo tovrstni parki v prihodnje zaživeli še na več smučiščih. “Za vse nas, posebej pa za otroke na smučišču, je izjemno pomembno, da se držimo FIS pravil v tem lepem športu, saj brez tega ni varnega smučanja. In največ kar si želimo, je seveda, da se pri športu nihče ne poškoduje in da vsi smučamo varno,” pa je ob zaključku obiska dejal minister.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Osnovnih šol :. Veleslalom (nekategorizirani)
Rezultati: Državno prvenstvo .: Osnovnih šol :. Veleslalom (kategorizirani)
Rezultati: Državno prvenstvo .: Osnovnih šol :. Ekipno


Leave a Comment