Pintar s 13. mestom zaključil uspešno sezono

V španskem Espotu je bila danes na sporedu zadnja preizkušnja za telemark smučarje v tej sezoni. Finalno tekmo v sprintu je z zmago sklenil Francoz Phill Lau, ki je tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala telemark smučarjev. Drugi je bil Nemec Tobbias Mueller, tretji pa Norvežan Jorgen Holst. Luka Pintar ponovno med elitno petnajsterico.


Luka Pintar [foto: Matevž Peršin/SZS]

Naš najboljši telemark smučar v tej sezoni Luka Pintar tudi na zadnji tekmi sezone ni popustil in je z današnjim 13. mestom zaključil uspešno sezono. “Z rezultatom sem zadovoljen, še bolj pa z obema vožnjama, ki sem jih na težkem terenu odsmučal zelo hitro. Na žalost se mi še vedno dogajajo napake, ki so me tudi danes stale še boljše uvrstitve. Z letošnjo sezono moram biti zadovoljen saj sem po slabši lanski ujel stik z najboljšimi. Verjamem, da z načrtnim delom skozi pripravljalno obdobje lahko naredim še stopnico višje in že v naslednji sezoni se lahko nadejam uvrstitev pri vrhu,” je po finalni tekmi dejal Pintar, ki se je trikrat uvrstil med deseterico v paralelnem sprintu ter kar devetkrat med elitno petnajsterico v ostalih disciplinah. Sašo Aleš je tekmo končal na 24. mestu, njegov brat Jure pa je z 34. mestom zaostal za točkami svetovnega pokala.

Vodja telemark reprezentanc Matija Liška: “Na zadnji tekmi letošnje sezone se vse ni izšlo po naših načrtih, izjema je le Luka Pintar, ki bi brez pribitka kazenske sekunde, ki jo je dobil na skoku v drugem teku zasedel najmanj šesto mesto. Mladinca Sašo in Jure Aleš se danes na zelo zahtevni progi nista najbolje znašla. Današnja tekma je potekala v sončnem vremenu in za ta čas izredno trdi snežni podlagi, ki je zahtevala vrhunsko znanje telemark smučanja.

Leave a Comment