Pinturault do veleslalomske zmage

Nemški Garmisch-Partenkirchen je gostil drugo preizkušnjo svetovnega pokala za moške. Po včerajšnjem smuku je na vrsto prišel še veleslalom, ki je prav tako potekal po znani progi Kandahar. Za točke se je borilo 54 tekmovalcev, med katerimi sta bila tudi dva Slovenca – Janez Jazbec s startno številko 34 in Patrick Jazbec s številko 53.


Alexis Pinturault se je razveselil zmage [foto: GEPA]

Po prvem teku je imel najboljše izhodišče Nemec Felix Neureuther, ki je startal s številko 14 in 1.330 metrov proge presmučal s časom 1:13,99. Za njim so se zvrstili smučarji, ki so startali najprej. Drugi je bil Francoz Alexis Pinturault s 24 stotinkami zaostanka, še osem stotink dlje pa je na progi prebil Nemec Fritz Dopfer. Četrti je bil Italijan Manfred Moelgg, temu pa so sledili Američan Ted Ligety, Avstrijec Marcel Hirscher in Norvežan Aksel Lund Svindal.

Slovenca brez točk

Janez, ki je v tej sezoni dvakrat prišel do točk svetovnega pokala, je s svojim nastopom začel solidno, potem pa na zahtevni progi začel izgubljati na času. V cilj je prišel z velikim zaostankom 4,18 sekunde in na takratno 30. mesto. Patrick se je odrezal nekoliko bolje, a mu prav tako ni uspel preboj v finalno vožnjo. Z zaostankom 3,38 sekunde je zasedel 35. mesto, medtem ko je bil Janez na koncu 39.

Na stopničkah stari znanci

Finalne vožnje so postregle z zanimivim razpletom, po katerem so bili na stopničkah stari znanci. Po napakah in odstopu ali veliki izgubi časa Nemcev, Dopferja in Neureutherja je do zmage prišel Pinturault, drugo mesto je s šestdesetimi stotinkami zaostanka zasedel Hirscher, tretji pa je bil Ligety, ki je za Avstrijcem zaostal samo tri stotinke.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Veleslalom (m)


Leave a Comment