Pinturaulta ni uspel ugnati niti Hirscher

84. pokal Lauberhorn se je zaključil z moškim slalomom za svetovni pokal. Dobil ga je Francoz Alexis Pinturault pred Nemcem Felixom Neureutherjem in Avstrijcem Marcelom Hirscherjem.


Pinturault je po menjavi smuči, spet namreč uporablja lanskoletni model, ujel tudi slalomsko formo [foto: GEPA]

Zaradi visokih temperatur organizatorji v švicarskem Wengnu niso uspeli primerno utrditi proge, česar smo v tej zimi že vajeni. Slalomisti so dobre pogoje imeli namreč le novembra v Leviju, na tekmah, ki so sledile, pa je veliko vlogo odigrala razrita proga in startne številke. Na zahtevnost je tokrat vplival še teren na progi Maennlichen Jungfrau, ki s strmino in številnimi prelomnicami ni najbolj priljubljen med alpskimi smučarji. Morda je še najbolj pisan na kožo Ivici Kosteliću, ki je že štirikrat v karieri dobil slalomWengnu, a Hrvat je trenutno v mizerni formi. Potem ko je na petkovi superkombinaciji odstopil, na sobotnem smuku pa ostal brez točk, je danes storil veliko napako na prvi progi. Z zajetnim zaostankom se ni uvrstil v drugi del tekmovanja. Je pa med trideseterico primsučal Bode Miller, ki je ulovil svoje prve letošnje slalomske točke, in trije domači aduti – Luca Aerni, Daniel Yule in Ramon Zenhaeusern. Glede na razmere je s prvo vožnjo dobro opravil tudi Mitja Valenčič, ki se je na progo pognal kot 25. Z zaostankom manj kot dveh sekund je postavil 18. čas. Drugi Slovenec v konkurenci Matic Skube je imel na progi preveč težav, zato je ni uspel pravilno izpeljati.


Valenčič je dosegegel svojo najboljšo uvrstitev na slalomih v Wengnu [foto: GEPA]

Najhitrejši je bil po prvem delu petega slaloma sezone Marcel Hirscher, ki pa je v drugo napravil preveč napak. Kljub visoki prednosti, ki jo je imel pred vodilnim Pinturaultem – ta je imel 7. čas prve vožnje – je Avstrijec pristal šele na 3. mestu. Neureuther je tako ohranil drugo mesto, 22-letni Pinturault pa se je po slabih slalomskih predstavah letošnje zime, nanizal je tri odstope in 23. mesto, veselil 5. zmage v karieri.

Solidna druga vožnja je uspela tudi Valenčiču, na koncu je zasedel 17. mesto. “Druga vožnja je bila kar solidna, sicer pa je bil na koncu malo bolj previden in to nas je stalo tistih nekaj stotink, zaradi katerih ni prišel višje. Smo delno zadovoljni,” je po nastopu izkušenega slalomista povedal glavni trener moških ekip Miha Verdnik.

Alpski smučarji se zdaj selijo v Kitzbühel, kjer bodo tekme od petka do nedelje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Slalom (m)


Leave a Comment