Po Božičkovo sprintersko darilo na Roglo

V nedeljskem sprintu bodo poleg Barbare Jezeršek nastopile še Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek, od slovenskih tekačev pa Luka Prosen, Matjaž Gorjanc Boštjan Klavžar in Gregor Kralj.

Naš cilj je uvrstitev v polfinale. Ob trenutnem zdravstvenem stanju bo to uspeh, če pa bo kaj več bomo pa razumljivo še bolj veseli. Preostale dve ali tri tekmovalke, odvisno od zdravstvenega stanja Katje, pa do dvajsetega mesta. Zdravstveno stanje Katje se izboljšuje, o njenem nastopu se bomo odločili zjutraj. Ni pa za tvegati, če ima tekmovalka virozo, saj je nastop v takšnem mrazu le še slabši. Pri fantih pa bomo nastopili po najboljših močeh. Verjetno so za tako velika tekmovanja še nekoliko premalo pripravljeni, nabirali bodo predvsem izkušnje. Upam, da jim bo to čim bolj uspelo,” je cilje pred nedeljskim sprintom razkril vodja teka na smučeh Marko Gracer.


Katja Višnar, Alenka Čebašek, Barbara Jezeršek in Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik]

Dekleta so dobro razpoložena, nekoliko skrbi le zdravstveno stanje Katje Višnar. “Zaenkrat pričakujem le to, da se bom pozdravila in bom v takšnem razpoloženju, da lahko odidem na štart. Danes je moje počutje boljše, kot je bilo včeraj. Z nastopom ne želim tvegati, če bom zdrava bom nastopila. Odločitev bo padla zjutraj, ko se bom zbudila.” Slovenska javnost največ pričakuje od Vesne Fabjan, ki ji je proga in prosti slog pisan na kožo: “Osnoven cilj je vsekakor polfinale. Želim pa si še višje, ker tekmovat doma je nekaj posebnega. Dobiš nek dodaten zagon. Si želim lepo darilo za Božička. Z dobrim rezultatom je tudi lažje nadaljevati sezono.

Polna energije se bo na progo podala tudi Barbara Jezeršek: “Želim si čim hitreje odteči jutrišnje kvalifikacije ter se uvrstiti med najboljših trideset. Tako bi bile vse štiri Slovenke med najboljšimi. Šla bom od starta do cilja na polno. Pomembno mi je, da naredim dober prvi korak, potem pa, če bo šlo naprej še toliko boljše.” Tudi najmlajša v ekipi Alenka Čebašek pričakuje uvrstitev med dobitnice točk: “Na sprintu pričakujem uvrstitev med najboljših trideset. Potem pa se bom po svojih najboljših močeh potrudila, da si izborim dobro pozicijo, kar vpliva na končno uvrstitev.

Leave a Comment