Po dveh odstopih Hrovatova do 10. mesta


Meta Hrovat je hitro pozabila na dva odstopa in je v Lienzu pokazala, da sodi v sam svetovni vrh [foto: SZS]

Svetovni pokal za dekleta se je nadaljeval v avstrijskem Lienzu, kjer je bil na sporedu četrti veleslalom sezone. Prva iz slovenske peterice na startu je s progo opravila Meta Hrovat. Hrovatova je nastopila brezkompromisno in se ji prav nič ni poznalo, da je na zadnjih dveh veleslalomih v Curchevelu odstopila. Na dokaj nemirni snežni podlagi je vozila zelo napadalno, kar se je obrestovalo tudi časovno. S startno številko 10 je prišla do odličnega izhodišča za drugi tek, saj je dosegla šesti čas. Predvsem pa jo je razveselil majhen zaostanek, saj je za vodilno Francozinjo Tesso Worley zaostala zgolj 54 stotink.

Na splošno so bile razlike v prvi vožnji zelo majhne, kar so občutile preostale Slovenke. Ana Bucik je znova začela malce zadržano, nato pa je bila znova zelo hitra v spodnjem delu. +1,64 je za Bucikovo pomenilo 23. mesto po prvem teku. Andreja Slokar je nastopila ravno obratno. Zelo hitra je bila v zgornjem delu, nato pa je kar nekaj časa izgubila v spodnjem delu. Ona je imela ob prihodu v cilj zaostanke +1,75, kar je na koncu tudi še zadoščalo za uvrstitev v finale. Bila je 26. Na žalost je bila po odličnem začetku malce prepočasna za finale povratnica po poškodbi Tina Robnik, ki je bila 35. Vožnja se ni posrečila niti Neji Dvornik, ki je bila prav tako prepočasna za finale na 51. mestu.

Drugi tek se je za slovenske smučarke žal začel z odstopom Andreje Slokar. Veliko bolje pa se je izkazala Ana Bucik, ki je v drugo smučala odlično in je napredovala za sedem mest. Tekmo je zaključila kot 16. Meta Hrovat je tudi v drugo smučala zelo napadalno, bila je zelo hitra v zgornjem delu. Na koncu je sicer nekaj izgubila, a je uspela zadržati mesto med najboljšo deseterico. Končala je ravno na desetem mestu. Tudi v drugo so razlike ostale zelo majhne, Tessa Worley pa je uspela odbiti napade tekmic in je prišla do nove zmage. Druga je bila Petra Vlhova iz Slovaške +0,30 in tretja Švedinja Sara Hector +0,38.

Prvi tek sem odpeljala tako kot sem si zamislila. V drugem teku pa sem želela še nekaj več in sem naredila kar nekaj napak, tako da je bila vožnja precej raztrešena. Proga v drugem teku je bila zelo hitra in je bilo treba ves čas biti pred njo. Zaostala sem malce z gibanjem in proga me je prehitela in naredila se je napaka. Prva vožnja je bila dones ok, prišla sem do cilja, kar je najbolj pomembno. Čaka me še kar nekaj pomembnih tekem sedaj in gremo naprej,” je po tekmi menila Hrovatova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lienz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment