Pokal Vitranc ne more ogroziti niti tropska nevihta

Pokal Vitranc je v slovenskem prostoru prisoten že od daljnega leta 1961. Skozi vsa ta leta se je organizacija razvijala skladno z razvojem alpskega smučanja in varnostnimi zahtevami tekmovanj, nabirale so se izkušnje in znanje. Tako je danes Pokal Vitranc ena izmed največjih, najbolj organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Slovenijo in osrednjem delu Evrope. Zasluga za to gre predvsem marljivim in vztrajnim prebivalcem Kranjske Gore ter okoliških vasi, ki s prostovoljnim delom ustvarjajo vrhunsko prireditev, ter odličnemu delu Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc. Prav zato je Pokal Vitranc trdno zasidran v koledarju Mednarodne smučarske zveze (FIS) tudi v prihodnosti.

53. Pokal Vitranc bo na sporedu 8. in 9. marca 2014. Tudi letos se organizatorji trudijo organizirati dogodek, ki bo upravičil svoj sloves dogodka, ki združuje šport in zabavo. Dva dni bodo najboljši veleslalomisti in slalomisti merili svojo moči na strmini v Podkorenu in se borili za najboljša mesta. Tekmovanje bo popestril pester spremljevalni program, tako na prizorišču tekmovanja, kot v samem centru Kranjske Gore. Po veleslalomski tekmi, v soboto zvečer, se bodo obiskovalci Kranjske Gore v času Pokala Vitranc lahko zabavali na “Q-Max Party-ju”.


Člani organizacijskega odbora Pokala Vitranc so prestavili potek priprav [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Stanje na progi je zelo dobro

Stanje na progi je zelo dobro. Imamo 40 cm utrjene podlage, dež pa nam pomaga in prav tako vremenska napoved z mrzlimi in jasnimi nočmi,” je optimističen generalni sekretar organizacijskega komiteja Srečko Medven, ter dodal: “Ne vidimo resnejše nevarnosti, da bi bila proga ogrožena, razen v primeru pravega tropskega vremena, ki pa ni napovedano. Ekipa Aleša Vidica je v pretekli teden dodatno utrdila progo z vodo, kar bomo še naredili, če bo potrebno.

Pokal Vitranc ni zgolj šport in zabava. Najboljši alpski smučarji sveta v Kranjsko Goro privabijo politično in gospodarsko elito, tako na lokalni kot tudi na nacionalni in regionalni ravni. V dveh dnevih se tako združijo ljudje iz različnih sfer in dejavnosti. Naužijejo se borbenosti, vztrajnosti in discipline smučarjev, vrlin, ki so nujno potrebne za katerokoli področje našega življenja.


Fotogalerija: 28.02.2014, Novinarsko konferenca [foto: Klemen Zibelnik]


Leave a Comment