Ponesrečen skok Lanišku odnesel zadnjo tekmo v Bischofshofnu

Na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu bomo jutri spremljali štiri slovenske skakalce, žal je izpadel Anže Lanišek, ki zaseda 6. mesto na turneji.

Karavana novoletne turneje se je iz Innsbrucka včeraj preselila na zadnjo postajo v Bischofshofen. V slovenski reprezentanci je pred današnjimi kvalifikacijami prišlo do ene spremembe v ekipi, Bora Pavlovčiča je zamenjal Tilen Bartol. V kvalifikacijah je bil najboljši od šesterice naših Žiga Jelar, ki je s 127 metri in 117,9 točkami zasedel 21. mesto. “S kvalifikacijami sem zadovoljen, glede na to, kaj se je dogajalo na treningu in na zadnjih dveh tekmah. S temi občutki gradim naprej, ne želim prehitevati dogodkov, želim lepo uživati v takšnih skokih,” je po kvalifikacijah povedal Jelar.


Žiga Jelar je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah Bischofshofna [foto: SZS]

Sledil je Domen Prevc, ki je s 122 metri in 110,6 točkami zasedel 33. mesto, na tekmo sta se prebila le še Bartol s 123 metri in 108,6 točkami na 37. mestu ter Peter Prevc s 120.5 metri in 104,1 točkami na 40. mestu. Žal se na tekmo ni uspelo prebiti Anžetu Lanišku, ki se mu je skok povsem ponesrečil, pristal je pri 108 metrih in je zbral 80,3 točk, Cene Prevc pa je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Kvalifikacije je dobil prvi favorit za zlatega orla, Kamil Stoch s 138 metri in 142,9 točkami pred Norvežanom Robertom Johanssonom, ki je skočil 137 metrov, zbral pa je 142,3 točk, tretji je bil Halvor Egner Granerud s 140.5 metri in 142,2 točkami.

V prvi seriji bo od naših v vlogi favorita v paru le Jelar, ki ga bo izzval Constantin Schmid, Domen bo izzval Aleksandra Zniszczola, Bartol Keičija Sata in Peter Gregorja Schlierenzauerja.

Lanišek na treningu med najboljšimi

Pred kvalifikacijsko serijo smo videli dve seriji uradnega treninga. Lanišek je v prvi seriji imel četrto oceno s 133.5 metri, Cene je z enako daljavo imel 16. oceno, v drugi seriji je Lanišek s 131 metri imel 11. oceno, Bartol je s 129.5 metri imel 17. oceno, Peter pa s 129.5 metri 19. oceno serije.

Po dnevu razočaranja, je takole razmišljal glavni trener naših, Robert Hrgota: “Žal zelo slab dan za našo ekipo, diskvalifikacija Ceneta, ponesrečen skok Anžeta v kvalifikacijah. Glave gor, jutri imamo štiri fante. Oni bodo jutri pokazali višji nivo in poizkusili novoletno turnejo zaključiti na pozitivni noti.

Finalna tekma turneje se bo jutri začela ob 16.45 uri.


Rezultati: Novoletna turneja .: Bischofshofen :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Bischofshofen :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment