Potrjena sestava alpskih ekip


[foto: GEPA]

Na 5. seji Zbora panoge za alpsko smučanje je bila potrjena sestava reprezentančnih ekip za sezono 2011/2012. Jure Košir, predsednik alpskega odbora in zbora, je po seji dejal: “Kot prvo je bil sprejet finančni načrt za prihajajočo sezono v okvirih v katerih smo naredili programe in sestavo reprezentanc, kasneje pa je bil sprejet tudi program in sestava reprezentanc, tako z vidika tekmovalk in tekmovalcev, kot tudi trenerskih ekip. Osebno me to, da smo zadevo končno spravili pod streho, zelo veseli, kajti bilo je kar nekaj zapletov glede zagotavljanja finančnih sredstev.

Vlado Makuc, strokovni vodja alpskih disciplin, pa je k temu dodal: “Zadovoljen sem, ker smo potrdili take ekipe, kot jih je strokovni svet v svojem predlogu postavil in to z minimalnimi spremembami. Problem je bil v tem, ker smo dobili na sestavo reprezentanc kar osemnajst pritožb, vendar smo te pritožbe razen v dveh primerih zavrnili, tako da so ekipe take, kot smo si jih želeli in za katere trenerji in strokovni svet smatramo, da so v njih taki tekmovalci, ki lahko glede na razpoložljiva sredstva, ki so omejena, maksimalno napredujejo in dosegajo tudi pričakovane rezultate na tekmah. Pozvani smo bili, da se do naslednje sezone temeljito pripravijo novi kriteriji, saj se je že med sezono in po sezoni, ko smo sestavljali ekipe, izkazalo, da so bili lanskoletni kriteriji v določeni meri neustrezni. Glede na to, da so imeli določeni predstavniki klubov željo, da sodelujejo pri izdelavi kriterijev, je naša naloga, da kriterije pripravimo zdaj, v tem zgodnjem pripravljalnem obdobju, jih damo v razpravo klubom in od njih dobimo povratne informacije, ter jih potem dejansko pred sezono dovolj zgodaj objavimo in jih potem med sezono ne spreminjamo več.


Sestava reprezentančnih ekip za sezono 2011/2012:

Moška ekipa za hitre discipline

Trenerji/sodelavci
1. Burkhard Schaffer
2. Bernd Zobel
3. Tadej Platovšek
4. Astrid Vierthaler
5. Jure Gostenčnik

Tekmovalci
Andrej Šporn
Andrej Jerman
Gašper Markič
Andrej Križaj
Rok Perko
Boštjan Kline

Moška ekipa za tehnične discipline

Trenerji/sodelavci
1. Marko Jurjec
2. Roman Rozman
3. Mitja Kunc
4. Rok Toplak

Tekmovalci
Mitja Valenčič
Matic Skube
Miha Kürner
Janez Jazbec *
Patrick Jazbec
Tilen Debelak **
Tomaž Sovič **
Klemen Kosi
Žan Kranjec
Mišel Žerak
Martin Čater

* tekmovalec je uvrščen v ekipo, vendar stroške programa krije sam
** tekmovalca sta uvrščena v ekipo na podlagi izpolnjenih kriterijev, vendar treninge po dogovoru opravljata v matičnem klubu na lastne stroške

Ženska A ekipa

Trenerji/sodelavci
1. Denis Šteharnik
2. Andrej Možina
3. Šepec Jure
4. Robert Žan

Tekmovalke
Tina Maze
Maruša Ferk
Ilka Štuhec
Mateja Robnik
Ana Drev
Vanja Brodnik
Katarina Lavtar
Tina Robnik

Ženska B ekipa

Trenerji/sodelavci
1. Brane Ceferin
2. Igor Zagernik
3. Andraž Krašovec

Tekmovalke
Ana Kobal
Katja Horvat
Ana Bucik
Ula Hafner
Anja Oman
Eli Plut
Alja Šubic *
Maja Knez *
Ana Michelle Stipič *
Saša Brezovnik *

* tekmovalke so uvrščene v ekipo, vendar treninge po dogovoru opravljajo v matičnem klubu na lastne stroške

Leave a Comment