Potrjene ekipe za novo sezono

http://smucka.com/foto/slo/maze107/title_b.jpg
Tina Maze se naj bi po tej sezoni poslovila od bele karavane [foto: GEPA]

Zbor panoge za alpsko smučanje je potrdil program dela za prihajajočo sezono in s tem tudi sestavo ekip. Tina Maze bo še naprej trenirala v samostojni ekipi. Poleg Mazejeve, ki bo nastopala v vseh disciplinah, bodo v ekipi A še Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Ana Bucik, na treningih pa se jim bo pridružila še Ana Drev. Status B imata Katarina Lavtar in Tina Robnik, status C pa Eli Plut in Saša Brezovnik.

http://smucka.com/foto/slo/kranjec_zan4/title_b.jpg
Žan Kranjec [foto: GEPA]

V moški reprezentanci za svetovni pokal imajo status A samo trije tekmovalci: Rok Perko, Boštjan Kline (ki se v karavano vračata po poškodbi) in Žan Kranjec, Andrej Šporn, pa bo kot Ana Drev nastopal na tekmah svetovnega pokala in treniral z ekipo.

V moški ekipi imajo status B Martin Čater, Klemen Kosi, Matic Skube in Mišel Žerak, tej vadbeni ekipi pa se bo na podlagi predloga strokovnega sveta pridružil še Miha Kürner, ki pogojev za status B ne izpolnjuje več.

Aljaž Dvornik, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Jan Kunc in Jakob Špik pa so pridobili status C, njim se bosta na podlagi predloga strokovnega sveta pridružila še Žan Grošelj in Andraž Reich-Pogladič.

V ekipi Klemna Berganta bodo za razvoj slovenskega moškega alpskega smučanja skrbeli Miha Verdnik, Nika Radjenovič, Peter Pen, Mitja GrašičAndrej Jerman in Mitja Kunc, ki ostaja trener tehničnih disciplin.

Ob glavnem vodji ženske ekipe Rastu Ažnohu so pri ženskah v trenerski zasedbi še Andrej Možina (hitre discipline), Denis Šteharnik (tehnične discipline), Uroš Jelen (kondicija) in Robert Žan (evropski pokal).

Na seznamu ekip je prvič tudi Darja Črnko, mama, trenerka in serviserka smučarke Ilke Štuhec.

Leave a Comment