Povprečen uvod in spodbuden zaključek

Za nami sta prvi tekmi evropskega pokala v deskarskem krosu. Naša aduta, Matija Mihič in Rok Rogelj, sta se v avstrijskem Pitztalu izkazala predvsem na včerajšnji tekmi (9. in 13. mesto), na prvi tekmi v sredo pa nista dosegla želenih rezultatov (oba 49. mesto). Na preizkušnjah z izredno močno zasedbo, deskalo je prek 100 krosistov, je obakrat zmagal Avstrijec Hanno Douschmann. Decembra bo na tekmah svetovnega pokala Slovenijo zastopal boljši izmed dvojice na ledeniškem uvodu, 22- letni Mihič.


Rok Rogelj [foto: Oliver Kraus/FIS]

Kros št. 1: Povprečen uvod.

Na prvi tekmi sta se naša krosista prebila skozi prvi krog izločilnih bojev, v šestnajstini finala pa se jima v skupinah, kjer sta deskala tudi ˝prvokategornika˝ Nick Baumagrtner in Chris Robanske, žal ni izšlo. Na koncu sta bila vseeno uvrščena v prvo polovico (oba 49. mesto). Uvodno preizkušnjo sta dobila aktualna olimpijska prvakinja, Čehinja Eva Samkova ter vzhajajoča kros zvezda z nam bližnje avstrijske Koroške, Hano Douschmann.

Kros št. 2: Matija in Rok sta pokazala, da sta s pravega testa

Na drugi tekmi sta Matija in Rok dokazala, da sta s pravega testa. Oba sta se prebila v četrtfinale, preboj med elitno osmerico pa jima ni uspel. Matija je zasedel končno deveto, Rok pa trinajsto mesto med 115 uvrščenimi deskarji. Tudi na drugi tekmi je bil med deskarji prvi Avstrijec Hanno Douschan, med deskarkami pa se je zmage veselila njegova rojakinja Maria Ramberger.

V Montafon in Cortino d´Ampezzo potuje Mihič

Zaradi malenkost boljše uvrstitve na drugi tekmi, bo Slovenijo na decembrskih individualnih preizkušnjah za svetovni pokal v Avstriji in Italiji zastopal Mihič. Rogelj bo v terminu prve tekme za svetovni pokal deskal na FIS tekmi v Italiji. V kolikor pa tam zaradi pomanjkanja snega (napovedi niso optimistične) tekme ne bo, pa bo odpotoval na trening v Montafon in tekmoval na ekipni tekmi.

Leave a Comment