Požunova tokrat na sedmem mestu

Italijanska dolina Fiemme je gostila še eno tekmo za skakalke, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Na 106-metrski skakalnici so znova nastopile tudi Katja Požun, Maja Vtič in Špela Rogelj, ki so že včeraj poskrbele za dobre rezultate.

Prva serija se je začela ob 16.30, naše skakalke pa so ponovno prikazale dobro formo. Maja se je uvrstila na 8. mesto, Katja je bila 10., Špela pa 16. Najdaljši skok je uspel Sarah Hendricksonovi iz ZDA (104.5 m), druga je bila Avstrijka Daniela Iraschko, tretja pa Nemka Melania Faisst. Američanka je imela pred drugo serijo lepo prednost točk, tekmovalke, ki so ji sledile pa so bile na lestvici bolj skupaj.


Katja Požun [foto: GEPA]

Naša dekleta so v drugo poskrbela za nov lep izkupiček točk. Maja je uvrstitev sicer nekoliko pokvarila, saj je pristala pri 86,5 metra in na koncu zasedla 20. mesto., Špela pa je z 89. metri pristala na 18. Ponovno se je dobro odrezala Katja, ki je po zaslugi 89,5 metra zasedla končno sedmo mesto. Vodstvo iz prve serije je uspela obraniti Hendricksonova, Iraschkova je bila druga, na tretje mesto pa se je povzpela Nemka Ulrike Graessler.

Glavni trener Matjaž Triplat je po tekmi dejal: “Po prvi seriji je sicer kazalo lepše. V drugi smo naredili osnovnošolske napake, ki si jih nebi smeli privoščiti. Naša tehnika in dani pogoji so dali, kar so dali. V drugi seriji smo imeli slabe hitrosti zaradi naših položajev, se pravi pozicije v počepu. Drugi skok Katje je bil soliden, s tem skokom sem zadovoljen. V prvi seriji je bila blizu zelo dobrem skoku tudi Maja. Špela je stisnila zobe po poškodbi hrbta. To bo treba sanirati, potem pa gremo naprej z novim elanom. Generalno gledano je ta vikend prinesel veselje na obraze. Nadaljujemo v trendu, ki smo ga kazali v Hinterzartnu. Zdaj gremo v Zakopane na celinski pokal, potem pa nadaljujemo s serijami tekem v svetovnem pokalu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Predazzo :. Uradni rezultati


Leave a Comment