Prazniku in Lapajnejevi 23. Pokljuški maraton


[foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav dež ni prizanesel smučarjem tekačem na tradicionalnem 23. Pokljuškem maratonu Adriatic Slovenica, se je na zaključni prireditvi pokala SLOvenSKI MARATON 2013 zbralo več kot 160 ljubiteljev smučarskega teka, ki ga je gostil Športni center Triglav Pokljuka na Rudnem polju.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Na daljši 21-kilometrski razdalji sta bila najhitrejša Aljaž Praznik (TSK Jub Dol) s časom 47 minut in 26,2 sekunde ter Pija Lapajne (ŠD Bohinj), ki je pretekla razdaljo v 57. minutah in 18,8 sekundah. Drugo mesto je med moškimi osvojil Gaber Arh (ŠD Bohinj; 47:34,6), tretjega pa Miha Dolar (TSK Bled; 48:04,2). Pri ženskah sta zmagovalni oder zasedli še Manca Slabanja (SK Ihan; 57:22,2) in Liza Praznik (TSK Jub Dol; 1:03:35,0), ki sta bili druga in tretja.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Krajšo 10,5-kilometrsko preizkušnjo sta osvojila Valter Hudovernik (ŠD Gorje), ki je dosegel čas 24 minut in 20,5 sekunde ter slabih pet minut počasnejša Nina Zadravec (TSK Triglav Kranj; 29:16,2). Med najstarejšimi udeleženci, ki so se na polmaratonski razdalji potegovali za Memorialni pokal Goja Bogataja, pa sta bila najuspešnejša Remigio Pinzani (Lussari, Italija) v moški konkurenci (nad 70 let) in Nada Merlak, edina udeleženka pri ženskah (nad 60 let).


Zmagovalke na 21-kilometrski preizkušnji [foto: Tomaž Šušteršič]

Organizatorji za prihodnje leto napovedujejo v primeru lepega vremena še bistveno boljšo udeležbo, obljubljajo po tudi prvo izvedbo otroškega Pokljuškega maratona.


Rezultati: Pokljuški maraton :. 10 km – po kategorijah
Rezultati: Pokljuški maraton :. 10 km – skupno
Rezultati: Pokljuški maraton :. 20 km – po kategorijah
Rezultati: Pokljuški maraton :. 20 km – skupno


Leave a Comment