FOTO: Pred magistratom sprejeli bronaste nordijce


Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Petra Majdič, Peter Prevc in Jernej Damjan [foto: Klemen Zibelnik]

Številni obiskovalci so se odzvali vabilu Smučarske zveze Slovenije (SZS) in se odpravili pred magistrat v Ljubljano, kjer so dobitnikom bronastih odličji na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v norveškem Oslu priredili svečan sprejem. Najprej je ljubljanski župan Zoran Jankovič v sproščenem vzdušju v prostorih mestne hiše nagovoril naše uspešne športnike, nato pa se je dogajanje preselilo še pred vrata mestne hiše.

Napovedal sem, da ta medalja ni bila zadnja, niti prva,” je dejal Peter Prevc, najmlajši član slovenske skakalne ekipe, ki je v Oslu povsem nepričakovano osvojila bron na ekipni preizkušnji. “Tisti trenutki so bili res nepopisni. V bistvu smo kar malo čakali, ali bo druga serija odpovedana ali ne. Sam sem hodil med monitorjem in kontejnerjem. Enkrat vmes slišim en ‘bum’ iz našega kontejnerja in sem točno vedel, koliko je ura. Potem je bilo pa veselje res nepopisno,” se je dogajanj med prvo in drugo serijo spominjal Jernej Damjan. Naši skakalci so si bron priborili tudi po zaslugi Roberta Kranjca, ki je pristal pri 136,0 m. “To sezono je bil to sigurno najboljši skok, a so bili tudi v prejšnjih sezonah posamezni skoki zelo dobri,” je menil Kranjec.

Petra Majdič je na šprinterski preizkušnji osvojila bron, slovenski uspeh pa je s četrtim mestom dopolnila Vesna Fabjan. Majdičeva je bila nad množico navijačev v Ljubljani navdušena, hkrati pa si je zaželela, da bi v Ljubljani, v centru mesta, po vzoru drugih mest priredili tekmo v šprintu. “Sicer pogrešamo sneg, a so temperature kar primerne. Tu v Ljubljani so ovinki sicer malo preostri, ampak gledalcev bi bilo tudi precej, tako da bi to bila krasna tekma. Upam, da bomo to doživeli v centru mesta. Stockholm in Oslo že imata podobni tekmi. Če se želimo poitovetiti s severnjaki, ki dominirajo, in glede na to, da smo v tej disciplini postali zelo močni, moramo slej kot prej tudi v Ljubljano pripeljati tek na smučeh,” si želi bronasta olimpijka. Pred sezono so v taboru naše najboljše tekmovalke v teku na smučeh ciljali na veliki kristalni globus, a je potek sezone spremenil načrte. Tako so sedaj vse sile usmerjene v osvojitev malega kristalnega globusa v šprinterski razvrstitvi: “Ko mi nekdo pokaže priložnost, jo redkokdaj izpustim iz rok. Dve tekmi sta še, na kateri bi lahko razveselila in upam, da mi bo uspelo. Mali kristalni globus je še vedno v igri. Zelo se bom potrudila, da ga prinesem domov.


Fotogalerija: 08.03.2011, Ljubljana :. Sprejem nordijcev


Leave a Comment