Preko vikenda številna državna prvenstva in pokalne tekme


[foto: GEPA]

V soboto so bila po Sloveniji izvedena številna državna prvenstva v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji v različnih kategorijah.

V Mostecu so se pomerili dečki in deklice do 10 in 11 let. Med dečki do 10 let je zmago slavil Tadej Bedenik, drugi je bil Tim Globočnik, tretji pa Aljaž Zupan. V leto starejši kategoriji je bil nepremagljiv Rok Masle, sledila sta mu Lovro Peitl in Žan Žnidar. Med deklicami do 11 let je do zlata prišla Nika Prevc, srebro je osvojila Tia Kodrnja, bron pa Tinkara Gros. Na ekipni tekmi dečkov do 11 let pa so bili najboljši Triglavani pred SSD Stol in Ilirijo.


Rezultati: Dečki do 11 let
Rezultati: Dečki do 11 let – ekipno
Rezultati: Deklice do 11 let
Rezultati: Dečki do 10 let


V bližnjem Logatcu pa so se za državne naslove merili dečki do 14 in 15 let. Rok Oblak je slavil med dečki do 14 let, kjer je drugo mesto osvojil Damjan Suzič, tretje pa Jan Bombek. Med leto starejšimi tekmovalci je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil Timi Zajc, drugi je bil Ožbej Jelen, tretji pa Nejc Toporiš. Nika Križnar se je med deklicami do 15 let razveselila zlate medalje, Katra Komar je bila druga, Maja Drinovec pa tretja. Na ekipni tekmi (dečki do 15 let) so na najvišjo stopničko stopili Velenjčani pred Ilirijo in Triglavani.

Nastopili so tudi nordijski kombinatorci (dečki do 15 let), kjer je do zlata prišel Ožbej Jelen, drugi je bil Jaka Kotnik, tretji pa Sven Zagomilšek.


Rezultati: Dečki do 15 let
Rezultati: Dečki do 15 let – ekipno
Rezultati: Deklice do 15 let
Rezultati: Dečki do 14 let
Rezultati: Dečki do 15 let – NK


V nedeljo pa so v Kranju potekale tudi pokalne tekme za pokal Cockta. V posameznih kategorijah so slavili Monika Lesnik (članice), Maja Gradišar (mladinke do 20 let), Jerneja Repinc Zupančič (deklice do 13 let), Ernest Prislič (člani), Aljaž Vodan (mladinci do 20 let), Bor Pavlovčič (mladinci do 18 let), Timi Zajc (mladinci do 16 let), Juš Sušnik (dečki do 13 let). Matija Prosenc (dečki do 12 let) ter Matevž Marinko (dečki do 13 let, nordijska kombinacija).


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Mladinke do 20 let
Rezultati: Mladinci do 20 let
Rezultati: Mladinci do 18 let
Rezultati: Mladinci do 16 let
Rezultati: Dečki do 13 let
Rezultati: Deklice do 13 let
Rezultati: Dečki do 12 let
Rezultati: Dečki do 13 let – NK


Leave a Comment