Prepričljiva zmaga Lindsey Vonn, izvrstna tudi Ilka Štuhec

Po treh tehničnih preizkušnjah se je tudi za dekleta začela sezona v hitrih disciplinah. Da je Američanki Lindsey Vonn Lake Louise še posebej pri srcu, je dokazala že večkrat. Ampak danes je zmagala z ogromno prednostjo pred najbližjimi zasledovalkami – skoraj dvema sekundama. Tako je prišla do svoje devete zmage v tem kanadskem smučarskem središču, osme smukaške. Druga je bila presenetljivo Tina Weirather iz Lihtenštajna, tretja pa Švicarka Dominique Gisin. Največja tekmica Vonnove, Maria Hoefl-Riesch je končala na 9. mestu.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Navdušila je tudi slovenska predstavnica Ilka Štuhec. Z odlično vožnjo je prišla do končnega 6. mesta. Za razliko od mlade Štajerke sta Tina Maze in Maruša Ferk smučali slabo. Obe sta ostali brez točk za svetovni pokal.Slednja je bila 33., Črnjanka pa še dve mesti slabša.

Obe dve sta imeli zelo dobro vožnjo, tudi Maruša, s tem, da je imela nekaj smole, saj so bile takrat razmere, vsaj do številke 40 najslabše. Po drugi strani je imela Ilka boljše razmere, vožnja je bila dobra in izkoristila je, kar ji je bilo namenjeno. Če bi se spuščal v detajle, je bila sigurno kakšna napaka in bi se dalo še kaj več narediti, a mislim, da je bilo to za prvi nastop v Lake Louisu odlično,” je o nastopu Ilke in Maruše dejal Andrej Možina, trener hitrih disciplin v ženski A reprezentanci.

Ilka je po rezultatu kariere z zadovoljstvom dejala: “Z vožnjo samo sem kar zadovoljna, bila je boljša kot tiste na treningih, a bilo je še nekaj manjših napak, za katere upam, da jih bom lahko jutri odpravila, glede na to, da imamo še eno tekmo.” Na vprašanje, ali je za nadaljnje nastope to dobra spodbuda pa je odgovorila: “Ja, zelo velika. Predvsem bolj kot za naprej je to povračilo za nazaj, za vse skozi kar sem šla v teh treh letih. Je potrditev, da smo dobro delali in da je bilo vse skupaj vredno.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Izjava: Andrej Možina (.mp3)
Izjava: Ilka Štuhec (.mp3)


Leave a Comment