Prevc in Vassiliev padla v kvalifikacijah

Na največji letalnici na svetu, ob kateri so danes že spremenili napis na tabli z daljavo svetovnega rekorda, je na sporedu še ena posamična preizkušnja. V kvalifikacijah je nastopilo 54 tekmovalcev, med katerimi je nastopila tudi sedmerica Slovencev z včeraj neverjetnim Petrom Prevcem na čelu. Nastop na tekmi je imel že zagotovljen, saj si z Nemcem Severinom Freundom delita prvo mesto v seštevku poletov. Tokrat je imel Prevc nekaj težav na skakalnici, saj je pri daljavi 130 metrov padel ob doskoku.

Med najboljših deset letalcev je uvrščen tudi Jurij Tepeš, zato je v kvalifikacijah lahko skočil neobremenjeno. Pristal je pri 207 metrih. Na tekmi bomo videli še štiri Slovence. Šesto mesto kvalifikacij je zabeležil Nejc Dežman (216,5 m), deveti je bil Anže Semenič (213,5 m), Robert Kranjec (214,5 m)  je zasedel 14. mesto, Jernej Damjan (159 m) je bil 27., Tomaž Naglič (163 m) pa se kot 31. edini ni uspel uvrstiti na tekmo.

Vassiliev do 254 metrov

Kvalifikacijsko serijo je dobil domačin Andreas Stjernen (234 m), drugi pa je bil nesrečni Rus Dimitry Vassiliev, ki je pristal pri kar 254 metrih, a padel ob doskoku, zato sobotni rekord Prevca še vedno velja.  Tretje mesto je pripadlo Nemcu Marinusu Krausu (222 m).


Peter Prevc je ob izteku sam odkorakal iz izteka, zato njegov nastop na tekmi naj ne bi bil vprašljiv [foto: GEPA]


Rezultati: Svetovni pokal .: Vikersund :. Kvalifikacije


Leave a Comment