Prevc le za Freundom

Pod reflektorji so se v ruskem Nihny Tagilu skakalci pomerili na novi tekmi svetovnega pokala. V prvi seriji je na trenutke tekmovanje prekinjal premočan veter, a izvedba tekme ni bila vprašljiva. Po ″prvem polčasu″ je vodil Nemec Severin Freund, ki je pristal pri 132,0 m. Še meter dlje je poneslo drugega Norvežana Daniela Andreja Tanda, iz tretje pozicije pa je napadal Peter Prevc (131,0 m). Odlično izhodišče je pred finalom imel Anže Lanišek, ki je s skokom 130,5 m držal odlično sedmo pozicijo.


Peter Prevc je znova stopil na zmagovalni oder [foto: GEPA]

Preostala slovenska trojica je žal ostala brez finala. Robert Kranjec (113,5) je bil 36., Jurij Tepeš (106,5) 46., in Anže Semenič (104,0) 47.

V finalu je ob vetru v hrbet Freund obranil prednost ter z najdaljšo daljavo finala 134,0 m le še povečal prednost pred zasledovalci. Nemec se je tako razveselil že jubilejne 20 zmage ter tako še trdneje zadržal majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Do drugega mesta je prišel slovenski junak Peter Prevc. V drugo je ″Pero″ zmogel 123,0 m, a na lestvici kljub temu napredoval. Njegov zaostanek za zmagovalcem je bil na koncu vendarle velik, saj je znašal 11,5 točk. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je prišel še Norvežan Joachim Hauer (133,5; 129,5).

Drugi slovenski finalist Lanišek je tudi v drugo nastopil odlično. S 125,0 m v finalu je obetavni skakalec prišel do sedmega mesta ter tako do najbolje uvrstitve v svetovnem pokalu.

V nedeljo je ob 15:00 na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nizhny Tagil


Leave a Comment