Prevc sezono začel s petim mestom

Smučarski skakalci so se po sobotni ekipni tekmi v nemškem Klingenthalu danes pomerili še posamično. Zmago v petkovih kvalifikacijah in dobrih nastopih na ekipni tekmi je upravičil Čeh Roman Koudelka, ki je tako lahko že oblekel značilno rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po ekipnem osmem mestu je avstrijske rane ublažil Stefan Kraft na drugem mestu, nepotešeno ni ostalo niti domače občinstvo, ki jih je navdušil tretjeuvrščeni Andreas Wellinger. Čeprav Peter Prevc sezone nikoli ni začenjal najbolj blesteče, se je danes izkazal s petim mestom, kar je dobra popotnica pred nadaljevanjem sezone na skakalnici Ruka v finskem Kuusamu.


Peter Prevc bo tudi to zimo del skakalnega vrha [foto: GEPA]

Po prvi seriji najbolje kazalo Wellingerju, ki je sicer s krajšim skokom 140 metrov uspel premagati tako Andersa Fannemela (143 m) kot Krafta (142 m) na drugem oziroma tretjem mestu. V finalu je napadel Koudelka in z najboljšo daljavo drugega dela (139,5 m) premagal konkurenco in prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. Prevc je drugo serijo začenjal z osmega mesta in se z zaostankom osmih točk igral tudi z mislijo na zmagovalni oder. V finalu je svojemu prvemu skoku (133,5 m) dodal še tri metre, prevzel vodstvo pred takrat vodilnim Simonom Ammannom in do konca napredoval za tri mesta.

Na štartni listi je imela slovenska reprezentanca sicer pet predstavnikov, čeprav je še po petkovih kvalifikacijah kazalo, da bodo nastopili štirje. V zadnjem trenutku je namreč svoj nastop odpovedal Kamil Stoch in tako priložnost ponudil tekmovalcu z 51. rezultatom kvalifikacij – mlademu skakalcu iz Domžal Anžetu Lanišku, ki je z daljavama 129,5 m in 125,5 m zasedel 21. mesto ter tako prišel do sploh prvih točk med skakalno elito. V finale se je prebil tudi Matjaž Pungertar (132 m; 122,5 m) in osvojil nekaj točk s 26. rezultatom tekme. Jurij Tepeš in Jernej Damjan sta bila prekratka, Robert Kranjec in Jaka Hvala pa sta pravico nastopa izgubila že s slabim nastopom v kvalifikacijah.


Andreas Wellinger že ima zmago v svetovnem pokalu, a tokrat ni zdržal pritiska vodilnega [foto: GEPA]


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal


Leave a Comment