Prevc v Kranju na stopničkah

Na uvodni tekmi celinskega pokala je smučarski skakalec Peter Prevc na domači skakalnici v Kranju osvojil tretje mesto. Boljša od njega sta bila le Nemec Karl Geiger in poljski junak dneva Dawid Kubacki, ki je prepričljivo dobil uvod v poletno sezono. S 109,5 metri je bil nepremagljiv že v prvi seriji, s finalnimi 112,5 metri pa je ugnal drugouvrščenega Geigerja za slabih 13 točk.

Prevc se je na oder za zmagovalce zavihtel s četrtega mesta, ko je v drugi seriji za šest metrov preskočil svoj dosežek iz prvega dela (110,5 m). S tem je na končno četrto mesto izrinil mlajšega brata Ceneta (105,5 m; 107,5 m). Vidnejši uvrstitvi sta dosegla tudi Miran Zupančič (99 m; 107 m) z desetim in Jaka Hvala (100 m; 104 m) s 13. mestom. V finalu so nastopili tudi Rok Justin, Nejc Dežman, Tomaž Naglič, Domen Prevc, Ernest Prišlič, Tilen Bartol in Andraž Modic, izven finala pa sta obstala Andraž Pograjc in Anže Lanišek.

Na tekmi so preizkusili tudi novo merjenje dresov tik pred samim nastopom skakalcev, ki bo prišlo v veljavo pozimi. Da bi preprečili goljufije pri opremi, po novem te ne bo več dovoljeno prilagajati telesu.


Skakalnica v Kranju (foto: Klemen Zibelnik/smucka)

V nedeljo bo pod Šmarjetno goro še druga tekma, ki se bo začela že ob 9. uri.

Leave a Comment