Prevc v kvalifikacijah najdlje

V Oberstdorfu je vse nared za vikend v poletih na skakalnici Heini-Klopfer. Danes so na odlično pripravljeni skakalnici, ki jo je pomagalo pripraviti 120 prostovoljcev, potekale kvalifikacije pred jutrišnjo tekmo.


Letalnica v Oberstdorfu [foto: FIS]

Na prvem delu generalke pred svetovnim prvenstvom v poletih v Vikersundu, je bil najboljši prav naš skakalec. Peter Prevc je z najdaljšim poletom kvalifikacijske serije, ko je ob odličnih pogojih doskočil le štiri metre manj od rekorda skakalnice (221,5 m), razveselil vse slovenske navijače in navdušence smučarskih poletov. To pomeni dober obet za jutrišnjo tekmo in kdo ve, mogoče bomo jutri Prevca po dveh četrtih mestih videli celo na stopničkah. Na drugem mestu je končal Čeh Roman Koudelka, ki je ob precej slabših pogojih skočil 198,5 m, tretji pa je bil Avstrijec Andreas Kofler z daljavo 204,5 m.

Prevc
Peter Prevc [foto: FIS]

Veseli nas, da se je od že uvrščenih skakalcev na tekmo Prevcu najbolj približal Robert Kranjec, ki je v kvalifikacijah zabeležil drugo daljavo, poletel je do 220 m. Po zaletišču oberstdorfske letalnice se bodo na jutrišnji tekmi poleg že omenjenih lahko vnovič spustili še trije slovenski predstavniki. Jure Šinkovec (201,5 m) je kvalifikacije končal na 13. mestu, Jernej Damjan (196 m) je bil 19., Jurij Tepeš (191 m) je zasedel 20. mesto. Dejan Judežu (165 m), ki je zasedel 45. mesto se žal ni uspelo prebiti skozi kvalifikacijsko sito, saj po pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS) ima na tekmi na letalnicah pravico nastopa le 40 skakalcev.

Jutrišnja tekma bo na sporedu ob 16.00.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf :. Kvalifikacije


Leave a Comment