Prevc z zmago razveselil navijače


Zmagovalni oder nedeljske tekme [foto: SZS]

Druga tekma celinskega pokala v Kranju je minila v znamenju slovenskih skakalcev, saj se je zmage razveselil Peter Prevc. Povratnik po poškodbi je vodil že “po prvem polčasu”, ko je pristal pri 115,0 metrih, v finalu pa je zmogel nekoliko manj – 106,0 metra. Vendar je to za 20-letnika bilo dovolj, da se je razveselil četrte zmage v tem rangu tekmovanja. “Danes sem imel nekoliko sreče. Seveda pa sem z zmago zadovoljen,” je po tekmi dejal Prevc.

V finalni seriji je iz desete pozicije napadel Čeh Jan Matura, ki je izenačil Prevčevo prvo daljavo (115,0 m) ter se zavihtel na končno drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se uvrstil Jaka Hvala. “Na tekmi me je spremljala navijaška skupina iz domačih Ponikev. Danes so mi prinesli srečo. So najboljši navijači,” je bil s tretjim mestom in podporo navijačev zadovoljen Hvala.


Jaka Hvala se je zavihtel na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Kranjec v drugo močno po lestvici navzgor

Robert Kranjec je po prvi seriji, s skokom 98,5 m, zasedal 28. mesto, vendar je v finalu pristal pri 110,0 metra, kar ga je popeljalo do končnega nehvaležnega četrtega mesta. Svetovni prvak v poletih je bil včeraj zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Slednje se je danes pripetilo znova kar enajstim tekmovalcev, med njimi tudi Roku Zimi in Matjažu Pungertarju.

Izmed slovenskih orlov so do točk prišli še Jurij Tepeš na 13., Dejan Judež na 18., Tomaž Naglič na 23., Primož Pikl na 27. in Robert Hrgota na 28. mestu.


Primož Pikl se je za nastop dobro pripravil [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Celinski pokal se seli v Rusijo

V celinskem pokalu vodi Norvežan Anders Jacobsen (224 točk), drugi je Avstrijec Lukas Mueller (191), tretji pa Matura (165). Najvišje uvrščeni Slovenec je Prevc (160) na četrtem mestu.

Celinski pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna z dvema tekmama v olimpijskem Sočiju.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati
Lestvice: Celinski pokal


Leave a Comment