Pri Šinkovcu desna noga za 18% slabša

Spomnimo. Na tekmi celinskega pokala v Kranju v začetku julija je Jure Šinkovec pri imitaciji skoka pred prvo serijo nerodno pristal in začutil bolečine v desnem kolenu, zaradi česar je izpustil tekmovanje. Preiskava v bolnišnici pri dr. Tomažu Silvestru je pokazala, da si je strgal prednjo križno vez v desnem kolenu. Po prvih ocenah se je predvidela šest mesečna rehabilitacija.


Jure Šinkovec v Kranju ni imel sreče, saj je pri imitaciji skoka nerodno pristal [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Rehabilitacija poškodovanega kolena poteka meni v prit,” je pogovor o trenutnem zdravstvenem stanju obrazložil Šinkovec, ki že opravlja lažje treninge, vendar pri tem še nekoliko čuti bolečine v kolenu. “Vendar je bolečin vedno manj,” poudarja član SSK Sam Ihan.

Zadnje testiranje je pokazalo, da je desna noga za 18% slabša, kar je po njegovem mnenju za štiri mesece rehabilitacije dober znak. “Glede vrnitve ne bom prehitro govoril. 23. novembra imam pregled pri dr. Tomažu Silvestru, ki ima zadnjo besedo in bo tudi dal zeleno luč za datum vrnitve. Glede na okoliščine, ki se dogajajo, je moj cilj vrnitev do konca februarja do svetovnega prvenstva,” ostaja optimističen Šinkovec.

Leave a Comment